torsdag 31 mars 2011

Följ Innovationsseminariet live

I samband med Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels besök i Kronoberg bjuder vi alla intresserade att följa Innovationsseminariet som äger rum på Linnéuniversitetet den 1 april mellan kl 14 och 17.30. Vid seminariet medverkar bl.a. astronaut Christer Fuglesang, Marcus Wallenberg, Christina Lugnet, Kajsa Holst och Mikael Ahlerup. http://okv.se/play/lansstyrelsen-i-kronobergs-lan/innovationsseminarium-pa-linneuniversitetet-vaxjo

Program under Kronprinsessparets besök i länet den 1 - 2 april

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker Kronoberg i samband med Innovationshelg den 1-2 april och här nedan ser du hela programmet.

Fredagen den 1 april
10.30 – 11.30 BESÖK I MÖBELRIKET, SVENSSONS I LAMMHULT Besöket innefattar en vandring bland småländska högkvalitativa möbeltillverkare.

12.15 – 13.30 SMÅLANDS GRÖNA GULD – SKOGEN, SÖDRA SKOGSÄGARNA Södra bjuder på lunch och lämnar följande information. - Klimatnyttan som affärsstrategi, koncernchef Leif Brodén - Växjö som Europas Grönaste stad, kommunalråd Bo Frank i Växjö - Överlämnande av skylten till blodboken, Växjös borgmästare Nils Posse - Överlämnande av biomaterial, Södras ordförande Christer Segerstéen

14.00 – 17.30 INNOVATIONSSEMINARIUM, LINNÉUNIVERSITETET I VÄXJÖ 250 särskilt inbjudna gäster deltar Innovationsseminarium som berör rymdforskning, småländsk formgivning, ungt entreprenörskap, matinnovation, samhällsentreprenörskap, internationellt miljöarbete, och förverkligande av drömmar och visioner. Vid seminariet medverkar bl.a. astronaut Christer Fuglesang, matinnovatör Per Bengtsson, näringslivsprofilen Marcus Wallenberg, Kommunalråd Monica Widnemark, årets chef Mikael Ahlerup, IKEAS VD Thomas Carlzon och Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet. Seminariet sänds via direktlänk

17.45 – 18.15 KRONOBERGS KULTURARV KULTURPARKEN SMÅLAND/SMÅLANDS MUSEUM Projektet Embrace med fokus på svenskamerikansk konst då och nu presenteras. Embrace kopplar amerikautvandringen till dagens invandring i Sverige. Bröllopsgåvan Glasträdet överlämnas till kronprinsessparet. Projektledarna för glasträdet berättar om sina tankar kring skapelsen. Brudparet skålar i specialtillverkade isglas. Glasformgivaren Nina Westman berättar om sina konstnärliga tankar kring isglas. Besöket avslutas med promenad genom parken.

19.30 MIDDAG PÅ RESIDENSET I VÄXJÖ Middag för särskilt inbjudna gäster.

Lördagen den 2 april

09.30 – 12.00 BESÖK I GLASRIKET, KOSTA Torsten Jansson och Ulrica Messing tar emot på Kosta Boda Art Hotel tillsammans med Orrefors Kosta Bodas VD Johan Cavalli. Visning av hotellet. Kronprinsessan inviger Kosta Boda Art Café, design Anna Ehrner. Rundvandring Kosta glasbruk med glasblåsning och målning av kristallis.

För ytterligare frågor kontakta Kommunikationsansvarig Per-Olof Törnqvist, tfn 0470 – 864 89 per-olof.tornqvist@lansstyrelsen.se

måndag 28 mars 2011

Kronprinsessparet besöker Kronoberg - design,innovation och entreprenörskap är den röda tråden när vi visar upp länet

Vissa veckor är lite mer guldkantade än andra

ALMA-priset och ensamkommande barn
Den här veckan börjar med ett högtidligt tillkännagivande av årets pristagare till ALMA-priset (Astrid Lindgren Memorial Award) och fortsätter med detaljplaneringen inför Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels besök på fredag och lördag. Däremellan åker jag till Malmö för Länsledningsmöte då vi bland annat ska prata om de viktiga frågorna kring ensamkommande barn och integration.

Kronprinsessparets besök i länet
Vid Kronprinsessparets besök knyts deras samhällsengagemang ihop med det som så starkt förknippas med Småland och Kronobergs län – kreativitet och entreprenörsanda. Genom vandringen i Möbelriket, klimatsamtalet på Södra, glädjemanifestationen på Smålands Museum och guidningen i Kosta kommer de att få uppleva lite av allt spännande som händer i länet. På fredagseftermiddagen knyter jag ihop mina olika nätverk till ett unikt Innovationsseminarium med inspirerande anföranden från den yttersta rymden till lilla, lilla Ugglekull i Urshult. Från det stora till det lilla. Från högt till lågt och allt däremellan. Medverkar gör bla Christer Fuglesang, Kajsa Holst, Marcus Wallenberg, Monica Widnemark, Mikael Ahlerup, Fredrik Bergman, Christine Tidåsen, Per Bengtsson och Sofie Örnvinsson.

Livesänt Innovationsseminarium
Förutom Kronprinsessparet kommer 300 intresserade länsbor, studenter, politiker, entreprenörer, regionala och nationella beslutsfattare, statsråd och generaldirektörer att fylla Leonardosalen på Linnéuniversitetet. För att göra det möjligt för fler att ta del av det spännande innehållet kommer seminariet att livesändas. Adressen på länken publiceras på Länsstyrelsens hemsida i god tid innan den 1 april. Där hittar du också hela programmet för besöket.

torsdag 24 mars 2011

Går det att rädda Urshults starka varumärke?

En gång i tiden var Urshult ett starkare varumärke än Kivik och de smakrika frukterna eftertraktade långt utanför länets gränder. Idag är det annorlunda. Mycket annorlund. Urshultsbygden är en utflyttarbygd, fruktodlarna står inför ett utmanande generationsskifte och priserna på frukten motsvarar inte arbetsinsats och kvalitet.

Jag har engagerat mig i frågan och bjöd tidigare i vår in till ett strategiskt samtal på Residenset, i lördags var det dags för uppföljning.

Med orden vinna eller försvinna inleddes Urshultodlarnas startupp-möte i Kärrasand i lördags.

Kris föder kreativitet - en sliten klyscha men ofta väldigt sann. Kanske är tiden inne för den kraftsamling som behövs för att rädda den unika fruktodlarbygden. Inspirationsföreläsningen och engagemanget för bygdens unika råvaror av den flerfaldigt prisbelönta krögaren Per Bengtsson tror jag gav lite hopp, lite energi och kanske också lite nytänk. Från Länsstyrelsen har vi lovat stötta så mycket vi kan - med kunskap, lite smörjmedel och arenor. Och under det stora Innnovationssemianriet som äger rum i samband med Kronprinsessparets besök i länet kommer Urshult och Urshultsäpplet att få en central roll.

onsdag 23 mars 2011

Är statens insatser/bidrag till entreprenörskaps- och innovationssystemet tillräckligt effektiva?

Stefan Malmström från Regionförbundet i Blekinge presenterar vår grupps förslag på hur vi bättre kan ta tillvara innovations- och entreprenörskraften i Småland/Blekinge.
Många var vi som lyssnade på andra länders erfarenheter av att ta fram en innovationsstrategi


I Småland/Blekinge bidrar staten varje år med 250 msek till projekt för att stimulera innovationer och entreprenörskap. Pengarna hanteras av 450 personer i 60 organisationer. Det är mycket pengar och viktigt att kvalitetssäkra att de går till rätt insatser och att de verkligen gör skillnad.




Detta, bland mycket annat, diskuterades vid gårdagens workshop i den regionala dialogen för IVAprojektet Innovation för tillväxt.




Läs mer på www.innovationfortillvaxt.se

måndag 21 mars 2011

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker Småland

I slutet av mars och början av april besöker Kronprinsessparet Småland. Kronprinsessan Victoria har besökt Kronoberg ett flertal gånger, men detta är det första officiella besöket tillsammans med Prins Daniel.

Den 1 och 2 april står vi värd för den delen av Smålandsresan som går genom vårt län. Under temat innovation, design och entreprenörskap kommer vi att visa så mycket som möjligt av allt spännande som händer här. Tiden är begränsad, men med en stor portion kreativitet och mångas engagemang kommer vi att på olika sätt kunna visa upp stora delar av vårt fantastiska län.

Så här ser programmet i korthet ut;

Fredagen den 1 april
10.30 – 11.30
BESÖK I MÖBELRIKET, SVENSSONS I LAMMHULT
Besöket blir en upplevelsevandring bland småländska möbelklassiker och spänner över de senaste hundra årens design.

12.15 – 13.30
SMÅLANDS GRÖNA GULD – SKOGEN, SÖDRA SKOGSÄGARNA
Södra bjuder på lunch och lämnar följande information.
- Klimatnyttan som affärsstrategi, koncernchef Leif Brodén
- Växjö som Europas Grönaste stad, kommunalråd Bo Frank i Växjö
- Överlämnande av skylten till blodboken, Växjös borgmästare Nils Posse
- Överlämnande av biomaterial, Södras ordförande Christer Segerstéen

14.00 – 17.30
INNOVATIONSSEMINARIUM, LINNÉUNIVERSITETET I VÄXJÖ
250 särskilt inbjudna, en god blandning av det som representerar Kronoberg - unga, äldre, traditionellt och nytt näringsliv, små företag och stora, politiker, tjänstemän och studenter - deltar i Innovationsseminariet som berör rymdforskning, småländsk formgivning, ungt entreprenörskap, matinnovation, samhällsentreprenörskap, internationellt miljöarbete, modigt ledarskap, sagolikt ledarskap och förverkligande av drömmar och visioner.

Vid seminariet medverkar flera välkända profiler, bland andra;
* Astronaut Christer Fuglesang
* Matinnovatör Per Bengtsson
* Näringslivsprofilen Marcus Wallenberg
* IKEAS VD Thomas Carlzon
* Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet
* Årets chef Mikael Ahlerup, vd Astrid Lindgrens Värld

Till detta kommer ett femtontal korta inspel från lokal entreprenörer och samhällsbyggare under ledning av moderator Staffan Lindeborg.

17.45 – 18.15
KRONOBERGS KULTURARV KULTURPARKEN SMÅLAND/SMÅLANDS MUSEUM
Projektet Embrace kopplar amerika utvandringen till dagens invandring i Sverige, fokuset ligger på svenskamerikansk konst då och nu. Projektledarna för glasträdet berättar om sina tankar kring skapelsen och överlämnar bröllopsgåvan till Kronprinsesparet. Brudparet skålar i specialtillverkade isglas medan glasformgivaren Nina Westman berättar om sina konstnärliga tankar kring isglas. Besöket avslutas med promenad genom parken.

19.30
MIDDAG PÅ RESIDENSET I VÄXJÖ
Middag för särskilt inbjudna gäster.

Lördagen den 2 april
09.30 – 12.00
BESÖK I GLASRIKET, KOSTA
Torsten Jansson och Ulrica Messing tar emot på Kosta Boda Art Hotel tillsammans med Orrefors Kosta Bodas VD Johan Cavalli. Visning av hotellet.
Kronprinsessan inviger Kosta Boda Art Café, design Anna Ehrner.
Rundvandring Kosta glasbruk med glasblåsning och målning av kristallis.

Därefter tar Kalmar Läns Landshövding Sven Lindgren över värdskapet.

Har du frågor om programmet är du välkommen att höra av dig till min kollega
Per-Olof Törnqvist, Kommunikationsansvarig, tfn 0470 – 864 89
per-olof.tornqvist@lansstyrelsen.se

söndag 20 mars 2011

Från Knut Knutsson, Ernst Kirchsteiger och Urshultsäpplen till en nationell innovationsstrategi

Lunchföredraget under Designers Saturday i Lammhult med Ernst lockade många.............

.....designintresserade till abstactas vackra lokaler.


På väg från abstracta till Svenssons passade jag på att visa maken den fantastiska möbelutställningen på Designarenan i Lammhult.


Johan Sjöberg har under rekordkort tid lyckats få fram Småländska designmöbler från de senaste 100 åren - imponerande!


Till och med Gemlakatalogen från tidigt 1900-tal fanns på plats.

Efter en helg där fokus legat på design och landsbygdsutveckling är steget till innovation inte så långt. På måndag och tisdag samlas Sveriges alla regioner för fortsatt erfarenhetsutbyte kring de regionala innovationsstrategierna – ett samarbete mellan ” Innovation för Tillväxt” och Reglab, som är Sveriges Kommuner och Landstings motsvarande initiativ. Men innan tåget går till Stockholm hinner vi med årets första möte med Länsstyrelsens insynsråd. På dagordningen står naturligtvis den viktiga bredbandsfrågan, Mats Sjöstrands utredning och länsstyrelsens fortsatta utvecklingsarbete.

Länsgemensam folkhälsopolicy i kikarsiktet
På onsdag kväll samverkar Landstinget i Kronoberg med Regionförbundet Södra Småland och Länsstyrelsen. Vi har då bjudit in länets samtliga kommuner för ett strategiskt samtal kring en gemensam folkhälsopolicy på Residenset. På torsdag, efter att jag deltagit och agerat ordförande i bolagsstämman för Länsförsäkringar, håller Växjö Kommun sitt avslutande möte i projekt Sesac på Residenset.

Allt har en början och allt har ett slut
Veckan avslutas med en avtackningsceremoni på Residenset i Kalmar för Landshövding Sven Lindgren – och trots envisa rykten är det inte jag som tar över efter honom ;)!

fredag 18 mars 2011

Knut Knutsson trollband hela Designarenan

Igår hade jag den stora äran att inviga helgens festligheter i Lammhult - Designers Saturday och kommer som många andra att under helgen åka runt i Designriket.

Invigningen inleddes av den kungliga medaljören och supernätverkaren Johan Sjöberg och fortsatte med ett fantastiskt föredrag av Knut Knutsson. Han trollband under en dryg timme hela Designarenan då han öppnade nya dörrar till designens historia, nedgången för antikviteter och uppgången för samtida konst.

Har du inget annat för dig i helgen kan jag varmt rekommendera ett besök i Designriket som spänner över både Lammhult, Värnamo och Sävsjö. Läs mer om helgens program i Lammhult på www.designerssaturday.se eller i dagens Smålandsposten där det detaljerade programmet finns.

onsdag 16 mars 2011

Fler bönder i byn! Ett initiativ från LRF med support från Länsstyrelsen!

Under den rubriken Fler bönder i byn samlades i går eftermiddag drygt 75 eldsjälar på Residenset för att diskutera landsbygdens utveckling och hur vi kan inspirera fler att få fler att vilja stanna kvar, få fler att vilja återvända, få fler att våga sata på utveckling och få fler att förstå landsbygdens potential. Lars-Ove Johansson, ordförande LRF Sydost, tackar alla för engagemanget att i kickstarten för initiativet "Fler bönder i byn och hur utvecklar vi landsbugden?"
Med smarta verktyg och modern teknik lyckades vi fånga över 300 kreativa och konstruktiva förslag, som LRF och Länsstyrelsen nu omvandlar till handlingsplaner och aktiviteter.



tisdag 15 mars 2011

Statliga myndigheter i samverkan för regional tillväxt, ökad attraktionskraft och förnyelse

Förra veckan bjöd jag in till samtal med regionens företrädare för de statliga myndigheterna.

Syftet var att tillsammans med Regionförbundets ledning diskutera både regelförenkling och hur vi, var och en, och tillsammans kan bidra till regional tillväxt. Mycket inspirerande att lyssna på Skatteverkets, Skogsstyrelsens, Domstolsväsendets och Polisens kreativa ideér. Det tar vi med oss i det fortsatta förenklingsarbetet och i arbetet med att öka länets attraktionskraft. Där inte minst Polisens konstaterande att vi är ett av landets mest trygga län spelar stor roll. Vi måste bli bättre på att lufta fram det vi är bra på!

Vid höstens samtal återkopplar vi och vill då ha en redovisning hur man tagit vara på det inspirerande samtalet och vilka gränsöverskridande samarbeten det lett till. Vid sittande bord började Skogsstyrelsen och ALMI diskutera samverkan kring kvinnors företagande och Skatteverket hade många goda idéer kring förenklingsarbetet.

Ett förbättringsområde som flera var överens om gällde jordbrukarstöden, därför har jag bjudit in Mats Persson, gd Jordbruksverket, till nästa dialog med de statliga myndigheterna

söndag 13 mars 2011

Vecka 11, och jag undrar - VAR ÄR VÅREN?

Grillad korv, en njutning att ta till i väntan på ett snöfritt landskap.



Sakta, sakta sjunker det djupa snötäcket, som legat sedan mitten av november, undan och medan Molly njuter av att fortfarande kunna slänga sig utför pulkabacken längtar jag efter snöfritt landskap, trädgårdsarbete och skogsröjning.

Från förenkla till mångfald
Om förra veckan handlade om förenklingsarbete och en effektivare statlig förvaltning så är denna en riktig mångfaldsvecka. Den inleds med jurymöte på Residenset inför nomineringen av årets företagare i Kronoberg, fortsätter med Sverigepremiär i Växjö för teaterföreställningen Utrensningen, strategiska samtalet tillsammans med LRF om fler bönder i byn tar vid på tisdag, vid Viltsamrådet i Alvesta på onsdag träffas alla landshövdingar i södra Sverige för samverkan i viltfrågor, fredagen viker jag år ungdomar då vi tillsammans med Linnéuniversitetet arrangerar ett mingel tillsammans med mentorföretagare för ekonomistudenter.

Att jobba smartare hoppas jag ska bli en del av vår framtida vardag – att tänka resurseffektivt och att det ska vara lätt att göra rätt från början
Naturligtvis kommer det att finnas en hel del utrymme för det fortsatta interna arbetet med att jobba smartare även denna mångfaldsvecka. Den som hade ögonen med sig kanske läste förra veckans artikel i Smålänningen med just detta tema. Årets talare Göran Oom besökte Ljungby och inspirerade många att sluta tänka jag gör så gott jag kan till att tänka lite bättre går det nog att göra det här. En tävlingshoppare gör inte så gott hon kan utan har siktet inställt på att använda resurserna på ett ännu bättre sätt och därmed nå lite högre.

Helgen kommer också att gå i mångfaldens tecken, på lördag är det distriktsårsmöte i föreningen Norden i Tingsryd och fortsätter med fruktodlarsamtal i Urshultsbygden. På söndag deltar jag i Designers Saturday i Lammhult. En tillställning som drar väldigt många besökare till Småland och som jag för övrigt inviger tillsammans med den välkände Knut Knutsson.

I varje möte med en annan människa har jag något att lära mig
Ur Kay Pollaks bok ”Att växa genom möten”

fredag 11 mars 2011

Långa handläggningstider beror på så mycket mer än Länsstyrelsernas hantering

Vid dagens Landshövdingemöte fick vi en timme tillsammans med Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström och sakkunnige inom miljöområdet. De lyfte fram det viktiga arbetet att förenkla miljöprövningsprocessen. På grund av ett krångligt och oflexibelt regelsystem, samrådsförfarande som kan dra ut på tiden, långa remisstider och olika tillämpning går Sverige varje år miste om ett antal stora etableringar och miljöteknikinvesteringar på 20 mdr kronor årligen. En skrämmande utveckling med tanke på de stora exportsatsningar som regeringen gör för svensk miljöteknik. Hemmamarknaden borde vara en självklarhet att börja med.

Med vår långa historik kring miljöfrågorna och med gemensamma insatser borde vi bli konkurrenskraftiga och till och med bättre än andra länder. Med ökad kunskap hos oss, hos de som styr regelverket och hos företagen kommer vi en bra bit. Lägg därtill beräkningar vad dagens system kostar och vad vi kan få ut om vi både trimmar i alla ändar och tillsätter de resurser som krävs.

Och visst var det i detta läge kul att kunna berätta om vårt påbörjade pilotprojekt och ännu gladare kanske jag blev för att de så tydligt markerade att vår rapport till regeringen var bra och att den ger hopp för förbättringar i framtiden. Glad också om vi i Länsstyrelsevärlden får ett fortsatt uppdrag. Frustrerande dock att flera av mina kollegor undrade vad det var för rapport Urban Bäckström hänvisade till och vem som tagit fram den för Länsstyrelserna.......

torsdag 10 mars 2011

Regelförenkling - en viktig process som startat och bara är i sin linda

I fredags träffade jag tillsammans med Tillväxtverkets gd Christina Lugnet statssekreterare och tjänstemän från Näringsdepartementet för att informera om våra respektive regeringsuppdrag "Förenkla för företagen".

Det är kul att även muntligen få berätta om vad vi kommit fram till i uppdraget och hur vi ser på en fortstättning. Vårt grunduppdrag som avslutades före jul var inte mer än en liten förstudie om hur vi i Länsstyrelsevärlden skulle kunna arbete, hur vi skulle kunna samverka och hur rapporteringen av uppnådda resultat skulle kunna rapporteras. Och inte minst hur ett fortsatt uppdrag skulle se ut.

Konkreta exempel från verkligheten gick verkligen hem och nu håller jag tummarna för ett nytt utökat uppdrag så vi kan gå från ord till handling.

söndag 6 mars 2011

Vårmånaden inledd med "Förenkla för företagen"-arbete

Vårmånad, men fortfarande långt kvar till barmark
I alla fall om man befinner sig i den delen av Småland där jag har mina rötter dvs utanför Vimmerby. Men ljuset är här och bäcken där vi brukade kasta Puh-pinnar med barnen när de var små är nästan helt isfri. Det ska bli kul att lite längre fram i vår få introducera lilla Molly i konsten att följa pinnarnas väg från ena sidan bron till den andra, fram till dess får vi njuta av härligt babybad…..



Välfärd och förnyelse – något vi alla har ansvar för
Vår välfärd bygger på att vi har nya, små och medelstora företag som vill växa. Därför ar det viktigt att regelverk, styrsystem och strukturer stimulerar entreprenörskap, innovation och förnyelse. Det måste vi prata om och agera för, på många nivåer, och det är också med detta för ögonen förra veckan slutade och den här börjar.

Pilotprojekt för kortare handläggningstider och regeringsuppdraget ”Förenkla för företagen”
På Länsstyrelsen har vi påbörjat ett viktigt pilotprojekt för att förkorta handläggningstiderna för bla miljöprövning. Arbetet handlar om ökad kunskap hos företag och branschorganisationer -hur en bra process ser ut och hur företagen genom att lämna ansökningar med hög kvalité själva kan påverka och förkorta tiden.

Det handlar om vår egen kunskap om företagandets utmaningar och behov, om hur vi kan bli bättre på bemötande, prioritering, dialog och information. Men det handlar också om övriga aktörers insikt och kunskap. Detta informerade vi Näringsdepartementet om i fredags när vi var inbjudna av den politiska ledningen för att presentera rapporten från regeringsuppdraget ”Förenkla För Företagen”.

Vi hoppas, precis som många företag, att Länsstyrelserna ska få ett utökat uppdrag, med resurser, för att kraftsamla i detta viktiga arbete – att förenkla företagarnas vardag så att de kan lägga kraft och energi på utveckling.

Förenklaarbetet ligger väl i linje med regeringens satsning på en nationell innovationsstrategi och det stämmer som hand i handsken med de många processerna som satts i gång på olika plan i vårt avlånga land. Och om detta handlar mycket av veckans aktiviteter. Tillsammans med Regionförbundet träffar vi på tisdag cheferna för de regionala myndigheterna för att diskutera hur de bidrar till länets utvecklingsarbete. Samma tema är det på det Regionala Forumet, som är fortsättningen på Framtid Kronobergs arbete. Ett 30-tal näringslivsföreträdare samlas ett par gånger varje termin för att arbeta fram en gemensam agenda för ökad attraktionskraft, kompetensförsörjning och förnyelse.
Däremellan hinner jag med styrgruppsmöte och arbetsmöte i IVA-projektet Innovation för Tillväxt och på torsdag eftermiddag träffar jag alla mina kollegor på Rosenbad då månadens Landshövdingemöte går av stapeln.

torsdag 3 mars 2011

Näringsministern sammanfattar kick-offen för regeringens nationella innovationsstrategi som gick av stapeln den 17 februari på Münchenbryggeriet

Brev från Maud Olofsson till deltagarna vid dialogen om en nationell innovationsstrategi.

Tack för din medverkan den 17 februari på Münchenbryggeriet!

Nu har startskottet gått för den nationella innovationsstrategin. Det mesta av
arbetet ligger framför oss men dialogmötet den 17 februari kändes verkligen
som en bra start. Jag upplevde mycket energi och engagemang från alla
deltagare. Många inspirerande samtal fördes och vi fick många kloka medskick.
Vår utvärdering av dagen visar att många värdesatte dialogformen med nya
möten där olika idéer och perspektiv utbyttes och alla kunde vara aktiva.
För mig är det viktigt att arbetet även framöver sker i bred dialog och blir något
som engagerar så många som möjligt. Jag hoppas att du fortsätter föra samtal i
dina nätverk kring hur vi ska forma fortsättningen och får med dig andra i detta.
Jag hoppas också att du funderar på hur du själv kan ta initiativ till möten som
kan bidra till att forma vår nationella innovationsstrategi.

Du kan följa det som händer i arbetet med innovationsstrategin på
www.regeringen.se/innovationsstrategi. Där finns också bilder och filmer från
dialogmötet och webbplatsen kommer att fyllas på och utvecklas efter hand. Vi
fortsätter också på Twitter. Använd gärna taggen #snis (står för Sveriges nationella
innovationsstrategi) om du vill twittra eller följ oss på @svnatinnostrat.
För frågor, kontakta Sara Modig 08-405 42 93 eller Åsa Minoz, 08-405 21 93
eller mejla till
n.innovationsstrategi@enterprise.ministry.se.

Jag hoppas att du fortsätter att bidra till att göra Sverige till världens bästa
innovationsland.

Tack för din hjälp!

Maud Olofsson
Näringsminister

onsdag 2 mars 2011

Vissa möten är mer spännande än andra. Den här älgkon, med kalv långt inne bland träden, mötte vi i Lockneviskogen i lördags. Mäktigt! Tänk om man sa så om alla möten ;)!
De flesta av oss lägger många arbetstimmar varje vecka på möten, en del bra andra mindre bra.
Vi har prissatt tiden vi lägger på möten och det visar att här finns pengar att spara och resurser att frigöra. Idag tar vi ett krafttag när Caroline Dunne från Möteslabbet ska drilla alla medarbetare på Länsstyrelsen i smartare möten.