onsdag 30 november 2011

Årets politiker och myndighetsperson ska hyllas!

Glad och stolt idag - en av mina vänner har utsetts till årets politiker och myndighetsperson! Harald Hjalmarsson kommunalråd i Västervik är en förebild för många, inte minst för mig själv. Med fokus på de vi i den offentliga sektorn är till för har han lyckats vända både trend och attityd till företagandet. Han är ett bevis på att drakar lyfter i motvind!


Stort grattis från mig, som idag styr stegen mot Riksdagen där NNR arrangerar seminariet Regelförbättring för tillväxt.

Drogförebyggande arbete

Få en glimt av Länsstyrelsens drogförebyggande arbete!

Klicka in på länken http://svtplay.se/v/2622529/smalandsnytt/29_11_19_15 ca 9 min in i sändningen kommer reportaget. Klippet ligger uppe till den 6 december.

tisdag 29 november 2011

Fest och jobb när Coompanion firade 20 år!

I går kväll firade Coompanion i Kronoberg 20 år på Residenset. Festligt och jobbigt ;)!

Finfin middag varvades med historisk tillbakablick och framåtriktat arbete. Nya planer kring integration, innovation och entreprenörskap smiddes. Återkommer med konkreta planer efter jul.

måndag 28 november 2011

November övergår i december

Advent och tradition med eller utan snö

Första advent innebär sedan 2007 familjehelg på Residenset. Härliga dagar med bak, god mat, shopping i Ljungby/Lagan, musikalen Oklahoma och bus med lilla barnbarnet.

Första advent innebär också julkaffe på Tagel tillsammans med dem som driver och sköter den gamla herrgården – kaffe med minst sju sorters kakor och tårta!



Adventsfint på Residenset
Kommande veckas röda tråd blir erfarenhets- och kunskapsutbyte
På måndag träffar vi länets riksdagsledamöter, länsstyrelsens insynsråd, LRF, Svenska Naturskyddsföreningen och Jägarförbundet för att dela erfarenheter kring de senaste månadernas arbete med Kynnavargen. Syftet är att dra lärdomar från situationen och med dialog och respekt för varandra prestigelöst bygga relationer för framtiden - till gagn för både biologisk mångfald och tillväxt på landsbygden.
Efter firandet av 20-åriga Coompanion på måndag kväll bär det av till Stockholm. Först intervju på SJs huvudkontor – ett bra initiativ att fråga frekventa tågresenärer om upplevd resekvalité! Därefter följer möte med Näringslivets Regelnämd och företagargruppen. Jag ska informera om vårt arbete med att förenkla för företagen och hoppas på bra och framåtriktad diskussion med inspel till vårt viktiga uppdrag. Dagen efter blir det seminarie med samma tema på Riksdagen – fullsatt hus om jag förstått arrangörerna rätt – kul!

På kvällen kommer ”min” Rotaryklubb på besök till Residenset där jag ska berätta om vad en modern Länsstyrelse kan göra för att bidra till hållbar utveckling, välfärd och tillväxt.

Torsdag och fredag har jag semester.




lördag 26 november 2011

Inte bara jobb......

Första advent innebär familjehelg på Residenset och i vänta på att skaran ska ramla in framåt förmiddagen har jag tidig morgon knådat och kavlat .....
                                                                                                             ....ganksa nöjd!

fredag 25 november 2011

Vi borde träffa våra kritiker mycket oftare

SKLs Samhällsbyggnadsgrupp, som representerar Sveriges Kommuner och Landsting från norr till söder är på ett tvådagarsbesök i Växjö. Tillsammans med värden, kommunalråd Bo Frank, fick jag i går kväll  möjlighet att träffa dem och under trevliga former diskutera intressanta samhällsutvecklingsfrågor.

En grupp som är mycket värdefulla att ta med i vårt "Förenklauppdrag". De är insatta i frågor vi har att hantera och till viss del kritiska över både våra uppdrag och hur vi sköter dom. Den erfarenheten vill jag att vi tar vara på i det fortsatta arbetet med att hitta förenklingar och hur handläggningstider ska förkortas.

30 nya jobb i Ljungby betyder mycket!

Grattis Ljungby till 30 nya jobb, som på sikt kan bli mellan 100 och 200!

Härligt positiv artikel i dagens Smålänning om hur näringslivet genom HP Tronic, Stefan Hörberg och Ljungby Kommun samarbetat för att etableringen skulle hamna i Ljungby.

torsdag 24 november 2011

Är Småland på väg att bli Sveriges mest lekfulla destination?

Kommunalrådet i Vimmerby bloggar på Näringsbloggen om utvecklingen kring Astrid Lindgrens författarskap, samverkan med universiteten i regionen och samarbetet över länsgränserna.

Vem mer än vi kan stoltsera med Linné,  Astrid Lindgren, Ingvar Kamprad? Vilken annan region förknippas så med barn och entreprenörskap som vår? Dags att utveckla samarbetet än mer och visa omvärlden och oss själva vilka skatter vi sitter på!

Med rätt strategier där vi lyfter in det som gör oss unika går vi gemensamt en spännande framtid  till mötes.


http://www.naringsbloggen.se/innovation/gastbloggare/kan-man-skapa-en-industri-runt-en-forfattarinna/

Förenkla för företagen på turné genom Sverige

För intresserade - gå in på http://www.forenklapariktigt.se/ och läs om besöken på Sveriges länsstyrelser.

Kul att följa Förenklaprojektets resa genom Sverige! Kul att ta del av allt bra som görs på de olika myndigheterna. Vi samlar just nu på oss kunskap och kommer att få en bank full med bra rutiner, verktyg och metoder som sedan ska förmedlas och göras tillgängliga för alla.

Syftet är naturligtvis att det i slutänden ska bli enklare att driva företag, med snabbare, tydligare och ensade beslut, men vi ser redan nu att många förslag även underlättar för organisationerna och frigör administrativ tid till förmån för verksamhet och de vi är till för.

onsdag 23 november 2011

Dammsugarbil gjorde succé på jubileumsfesten för Sveriges Ingenjörer

Det var fullt hus på Tekniska museet igår. Sveriges Ingenörer firade 150 år och passade på att belöna stora och små innovatörer. Kronprinsessan Victoria delade ut 2011 års Polhempris, en guldmedalj som snurrat runt i rymden med god vän och astronaut Christer Fuglesang. Värdig mottagare var Georgios Psaros.

Elin och Thyra från Karlstad vann inte bara Minnovationspriset, de vann också publikens gillande. Tänk så viktigt det är att lyfta fram och odla barns kreativitet och innovationsförga. Det gör Sveriges Ingenjörer genom sina Teknikkollon. Undrar när dom kommer till Småland?

Vid mitt bord pratade vi om hur viktiga de små vardagsinnovationerna är, små förbättringar som leder verksamheten framåt. Och hur viktigt det är att vi som ledare skapar en miljö, en kultur som ger de bästa förutsättningarna för att medarbetares hela kompetens och kreativitet tas tillvara. Innovation handlar inte bara om tekniska lösningar!

tisdag 22 november 2011

Framtidskommissionen ett resultat av Globaliseringsrådets rapport?

Regeringen tillsätter framtidskommission

Klipp från regeringens pressmeddelande

Den 16 november presenterade statsminister Fredrik Reinfeldt, utbildningsminister Jan Björklund, näringsminister Annie Lööf och socialminister Göran Hägglund regeringens framtidskommission som har uppdrag att senast i mars 2013 presentera en rapport.

Rapporten ska identifiera de samhällsutmaningar Sverige står inför samt presentera strategier för att möta dessa utmaningar. Framtidskommissionens slutsatser blir sedan till underlag för regeringen i dess löpande arbete.

Till grund för kommissionens arbete ligger bland annat fördjupningar som sker i form av fyra framtidsutredningar. De fyra partiledarna ingår i Framtidskommissionen som ska ledas av statsminister Fredrik Reinfeldt. De får i uppdrag att särskilt koordinera och följa varsin utredning:

- Vår demografiska utveckling. Koordineras av statsminister Fredrik Reinfeldt.
- Integration, jämställdhet, demokrati och delaktighet. Koordineras av utbildningsminister Jan Björklund.
- Hållbar tillväxt i globaliseringens tid. Koordineras av näringsminister Annie Lööf.
- Rättvisa och sammanhållning. Koordineras av socialminister Göran Hägglund

http://www.regeringen.se/sb/d/14149/a/180512?setEnableCookies=true.

måndag 21 november 2011

Tillbaka i Sverige och Växjö efter en knapp vecka i Dublin och London. Jobb i Dublin och skön avkoppling med familjen i London. Nu väntar en ny vecka och nya spännande möten.

Nyckeln till Sveriges framtida välstånd heter förnyelse
Nya tider kräver nya arbetssätt! Att arbeta mer innovativt i både näringsliv och i den offentliga förvaltningen är en förutsättning för att Sverige ska klara den globala konkurrensen. Om detta kommer mycket av denna vecka att handla.

Trästad 2012 är ett initiativ för att öka kunskapen om byggande i trä och leds av tre landshövdingar - Chris Heister i Västerbotten, Maria Norrfalk i Dalarna och undertecknad i Kronoberg. På måndag stämmer vi av nuläget och påbörjar planeringen inför finalen i Växjö hösten 2012.

En mer innovativ offentlig förvaltning
Hur innovativ, kvalitétsmedveten och effektiv den offentliga förvaltningen är vill regeringens innovationsråd, som leds av generaldirektören för FK Dan Eliasson, ha svar på denna vecka – 40 frågor om våra ambitioner för att bli mer kundorienterade och effektiva ska besvaras. Ett arbete som ligger väl i linje med vår Länsstyrelses interna utvecklingsarbete och med regeringens uppdrag till Länsstyrelserna att förenkla för företagen. Hoppas svaren vi avger visar att vi är på rätt väg……

Årets pristagare får en guldmedalj som rullat runt i rymden tillsammans med Christer Fuglesang
När Polhemsmedaljen delas ut på Riddarhuset på tisdag kväll handlar det också om att lyfta en person som tänkt i nya banor – Georgios Psaros hyllas för världsledande forskning inom narkos- och respiratorsystem för sjukvården. Priset delas ut av Kronprinsessan Victoria.
Innovativ arena för samarbete mellan näringslivet och offentliga aktörer
Innovation och förnyelse präglar också samarbetet mellan näringslivet och offentliga aktörer i länet. Framtidsdialogen har arbetsnamnet Tvärdrag och vid onsdagens möte står bla kompetensförsörjning och intresset för att tillsammans hitta en lösning och fortsatt drift vid Transcoms callcenter i Strömsnäsbruk på dagordningen.

Invandrare med potential
För fortsatt välfärd måste vi ta vara på allas kompetens och kreativitet . Ska vi lyckas med det vi tidigare inte varit så bra på, att ta vara på kunskap och drivkraft hos de nya svenskarna måste vi bli bättre på att tänka nytt. Hur och vad vi kan, ska och vill testa kommer en handfull aktörer att diskutera under torsdagen. Resultatet presenterar vi vid ett strategiskt samtal kring integration den 19 januari, då vi återigen får besök av Arbetsförmedlingens generaldirektör.

Förutom alla innovativa insatser innehåller veckan en mängd interna möten och avslutas på söndag med traditionellt 1 adventsfirande med julkaffe på Tagel.


torsdag 17 november 2011

Världen tittar på Småland och Blekinge

På tal om innovationer, möjligheter och utmaningar - läs den spännande kortversionen av OECD-rapporten för Småland/Blekinge. Det är första gången någonsin som OECD fått ett uppdrag om att göra en gemensam territorial review av flera olika regioner.

http://www.rfss.se/Documents/RFSS/Documents/Nyheter%20och%20press/Nyhetsarkiv/20111110-OECD-Artikel.pdf

onsdag 16 november 2011

Bättre förutsättningar för SME

Bättre förutsättningar för små och medelstora företag att kommersialisera, finansiera och marknadsföra innovationer behövs. Och syftet med projektet INNO Partnering, där flera Europeiska "Vinnova" ingår är att belysa utmaningar och komma med förslag på förbättringar.

Idag är regelverk och system nationellt och inom EU anpassat till stora företag med expertkompetens och resurser. Fler och fler länder inom EU inser vikten av växande småföretag. Därför träffas denna grupp ett par gånger per år för att dela erfarenheter men framförallt för att informera EU kommissionens representanter om brister i systemet och hur regelverk bättre kan anpassas till mindre företag.

Under två dagar träffas vi i Dublin. Denna gång fokuserar vi på finansiering.

Bildsviter från Smålands största Designmingel

Nyfiken på vad som händer på Residenset? Klicka in på trendanalytikern Stefan Nilssons blogg eller kika på våra egna bilder från Smålands största designmingel!

Johan Sjöberg och jag hälsade de 100 gästerna välkomna!

Länsstyrelsens bilder http://www.lansstyrelsen.se/kronoberg/Sv/om-lansstyrelsen/landshovding-och-lansledning/strategiska-samtal/2011/Pages/designmingel-november-2011.aspx.

Stefan Nilssons blogg med bilder http://blog.trendgruppen.se/?p=7298

tisdag 15 november 2011

Näringsdepartementet bloggar

Intresserad av det näringspolitiska arbetet? Följ Näringsdepartementets blogg!

På Näringsbloggen kommer departemetets bloggare att bidra till en mer informell och snabb kommunikation om det dagliga näringspolitiska arbetet. Läs mer på http://www.naringsbloggen.se/.

måndag 14 november 2011

Småland – då, nu och i framtiden

Småland – då, nu och i framtidenOavsett framtida regiontillhörighet kommer Landskapet Småland att bestå och om Småland handlade mycket förra veckan – Smålands största Designmingel på Residenset, presentationen av OECDs rapport om Småland/Blekinge och i helgen den akademiska högtiden för Smålandsakademien.

Det fjärde designminglet lockade över hundra personer - härliga möten och kreativa workshop. Resultaten av gruppernas arbete redovisas på Möbelriksdagen i Lammhult den 4 januari 2012.
Kommande veckas röda tråd är innovation och internationellt samarbete – allt dock med småländskt perspektiv. Veckans schema och innehåll hittar du lite längre ner på sidan, men innan des vill jag ge några glimtar från förra veckans viktiga möten.

Framtidens statliga regionala representation
Vid landshövdingemötet i torsdags fick vi en lägesrapport av statens utredare Mats Sjöstrand, Om ett år lägger han sitt förslag på statlig regional representation och om jag tolkar honom rätt vill han se starkare Länsstyrelser, med huvuduppgift att vara en bro mellan regeringen och regionen. En kvalificerad gissning att hans förslag innehåller färre myndigheter och säkert också färre länsstyrelser.
När det gäller regionfrågan beskrev han den som pyspunka, det händer inte mycket……..

Mer på samma tema – OECD har studerat Småland och Blekinge
Det var inga överraskningar som kom fram när OECD presenterade sin rapport om Småland och Blekinge. Men värdefullt att få utmaningar och möjligheter belysta och bekräftade av kvalificerade internationella experter. En av rekommendationerna återfinns under punkt 36 ”Stärk Länsstyrelsernas roll som bro mellan politiken på central och regional nivå”. Intressant inte minst med tanke på Mats Sjöstrands inriktning.

Den som trodde att Länsstyrelsernas tid är ute får nog tänka om. Därför är jag glad att vi i Kronoberg så strategiskt och målmedvetet satsar framåt för för att kunna ge bästa service till de vi är till för.
En extra skjuts i det arbetet tror jag vi får nu när Innovationsrådet påbörjat sitt arbete med att bistå offentliga aktörer i arbetet att bli mer innovativa och effektiva.

Regeringsuppdraget leds av Dan Eliasson, gd Försäkringskassan och nu ska alla offentliga aktörer besvara ett antal frågor som avslöjar hur innovativa, framåtriktade, systematiska och effektiva vi anser att vi är. Jag hoppas förstås att resultaten visar att arbetet vi påbörjade för fyra år sedan inte bara är ord.
Nya arbetsveckan började i lördags då vi bla deltog i Smålands Akademis högtidsfirande i Växjö

Tidigt lördag morgon var jag inbjuden till kvinnofrukost i Sandsbro för att informera om Länsstyrelsens roll i samhälle. Senare samma dag var det dags för Smålands Akademi och panelsamtal kring den nya boken ”Småländska föredömen och föregångare”, med Stefan Edman som moderator. Därefter högtidlig prisutdelning i Domkyrkan med bla Gunnel Bergström (Alfons Åbergs ”mamma”) och Margot Wallström som mottagare.

Första sammanträdet i Forskningsberedningen
På måndag träffas forskningsberedningen för första gången, ska bli intressant att se vilken inriktning diskussionen tar och om teknikföretagarnas debattartikel i DI förra veckan satt några spår. Där påtalades vikten av tillämpad forskning med spets, i nära samarbete mellan näringsliv, universitet och högskolor och lyfte här särskilt fram forskningsinstitutens viktiga roll. Det kan jag bara stryka under på. Forskningsinstituten är oerhört viktiga för små och medelstora företag liksom de regionala universiteten. Aktiv satsning på regional nivå krävs om det ska bli tillväxt även utanför storstadsområdena.

Samma typ av frågor kommer att diskuteras när den internationella styrgruppen för INNO-Partnering träffas i Dublin i veckan. Då ur ett Europeiskt perspektiv men också med småföretagarfokus.

onsdag 9 november 2011

LÄNETS LANDSBYGDSSATSNINGAR I BLÅ HALLEN

Från Kronobergs län har fyra landsbygdssatsningar gått vidare till slutnominering i Landsbygdsgalan 2011. Utdelningen av Ull-baggar genomförs i Blå hallen i Stockholms stadshus idag.

Av de sju som nominerades av Länsstyrelsen gick fyra vidare till slutnomineringen i följande kategorier:
- Årets innovation på landsbygden: Samåkning Tolg
- Årets integrationssatsning: Grön Integration – Mackens introduktionsutbildning

- Årets Miljösatsning: Naturvårdsentreprenad i ett småbrutet landskap

- Årets Ungdomssatsning: Tallklinten Odensjö

Syftet med galan är att visa all den kreativitet och företagsamhet som finns på landsbygden och som bidrar till målen i det svenska landsbygdsprogrammet. Det är satsningar som Länsstyrelsen, Skogsstyrelsen, Jordbrukdsverket och Leader tycker är extra bra som nomineras till galan.

Mer information om de nominerade finns på http://www.landsbygdsnatverket.se/landsbygdsgalan2011

Gör som jag - håll tummarna för vinst till Kronoberg!

Bredband i Världsklass

Vid det nationella bredbandsseminariet den 27/10 delade Lessebo Kommun med sig av sina erfarenheter. Kul att vårt län syns och hörs i många olika men lika viktiga sammanhang! http://www.bredbandivarldsklass.se/bbkom

Jämställdhet som motor för tillväxt

Vi har len bra bit kvar till ett jämställt förhållningssätt i Sverige och i Kronoberg. Länsstyrelsernas roll är att stödja och stimulera jämställdhetsarbetet - inte driva, inte ansvara, det är aktörernas roll (företag, myndigheter, kommuner).

För att jämställdhetsarbetet inte ska bli adhoc-insatser har vi, med input från Regionförbundet och från jämställdhetsrådet, under två år arbetat fram en jämställdhetsstrategi - "Jämställdhet som motor för tillväxt. Den lanserades vid gårdagens jämställdhetsråd och även om den på intet sätt är heltäckande hoppas jag den ska bli en bra plattform för alla aktörer att utgå ifrån.
 
Rådet var överens om att vi nu gemensamt och med den nya strategin som grund tar ett riktigt krafttag i länets jämställdhetsarbete. För att få fart beslutade vi att under det kommande året träffas lite oftare än tidigare. Residenset blir arenan för den fysiskas mötesplatsen för inspiration, kunskap och erfarenhetsutbyte.

tisdag 8 november 2011

Hur skyddar vi vårt viktigaste livsmedel?

Rent vatten är något vi tar för givet, men året som gått visar att även vi i Sverige som är bortskämda med rikliga mängder vatten också är sårbara när dricksvatten förorenas.

Om hur vi skyddar vårt dricksvatten från bakterier, virus, sabotage och klimatförändrinagar är några av punkterna på dagordningen då Livsmedelsverket, Vattenmyndigheterna och Länsstyrelserna amlar Södra Sveriges ansvariga myndigheter och kommuner till temadag i Växjö idag .
 

Hellre dricka vatten i glädje än mjöd i sorg.

måndag 7 november 2011

Vecka 45 - Välfärds- och tillväxtfrågor går hand i hand

Efter en helg fylld av firande, - Stort TACK till Lars-Ove Johansson, Lrf  Sydost, för ett fantastiskt födelsedags- och bonnakalas - och vargfrågor mixade med byggstädande tar en ny vecka vid. Innehållsrik som vanligt och en bra blandning av våra uppdrag som jag kort och gott brukar sammanfatta som ”Hållbar utveckling och tillväxt i balans”.
Våga göra fel
Precis när jag var nyutnämnd chef för Länsstyrelsen i Kronoberg deltog jag i en företagarworkshop som leddes av dåvarande näringsminister Maud Olofsson. Vid ett tillfälle diskuterades myndigheternas viktiga roll och deras möjlighet att underlätta för företagen. Hennes budskap var tydligt – myndigheterna kan göra mer och genom trygghet skapas mod att ta kontroversiella beslut och våga göra misstag. Precis detta är syftet med våra interna utvecklingsprocesser där den gemensamma värdegrunden – Tillit – Öppenhet – Ansvar – Mod är grunden.
Kreativa förslag i förenklingsarbetet
Det är också dessa frågor vi inleder veckan med. Projektgruppen på Länsstyrelsen för det regionala förenklaarbetet, har arbetat fram en mängd smarta och innovativa förslag som förenklar både för de vi är till för och för oss själva. Nu är det bara att ta beslut och gå från ord till handling.

Länsstyrelsens uppdrag handlar mycket om helhetssyn och på måndagens ärendedialog lyfter vi bland annat hur Naturreservatsarbetet på ett mer tydligt sätt kan bli en del av attraktionskraften för länet. En annan punkt på dagordningen är hur våra kommunbesök kan samordnas för bästa nytta både för kommunerna och för de olika sakområdena på länsstyrelsen.

Jämställdhet, trygghet och vatten - en förutsättning för fortsatt välfärd!
På tisdag förmiddag står vårt viktigaste livsmedel, vatten, i fokus då Nationellt forum för dricksvatten träffas i Växjö. Vid Jämställdhetsrådets möte på eftermiddagen tar vi tag i en annan viktigt fråga – jämställdhet som motor för tillväxt.

Trender som styr
Mat 2011 blev succé och på onsdag morgon tar vi första steget mot ett MAT 2012. Senare samma dag är det dags att kraftsamla Småland för det fjärde designminglet. Denna gång inleds workshoparna med trendanalytikern Stefan Nilsson, därefter hoppas vi på livliga diskussioner hur vi kan öka nyttan av att vi befinner oss i designrikets hjärta.

Miljö, livsmedel och framtida regionala förvaltning på dagordningen vid Landshövdingemötet
Tidigt torsdag morgon styr jag kosan mot Stockholm och Landshövdingemötet på Rosenbad. Spännande dagordning;
· Miljöminister Lena Ek, tar upp aktuella frågor och jag antaratt vargfrågan är en av dem
· Generaldirektör Inger Andersson, Livsmedelsverket informerar om satsningar på framtidens livsmedelskontroll
· Swedavias vd Torborg Chetkovich berättar om ”Ett modernt miljötillstånd för hela Sverige”
· Sista punkten för dagen står Mats Sjöstrand för – Lägesrapport – ett år kvar innan förslaget hur den statliga regionala förvaltningen föreslås organiseras

Fredagen ägnar jag helt och hållet åt förberedelser inför nästa veckas seminarier. I helgen deltar jag i Smålands Akademis högtidsfirande i Växjö.

söndag 6 november 2011

Hur hjärna och hjärta styr över våra beslut

Hur ska vi - förprogrammerda tvåbeningar och igenkänningsmaskiner - lära oss släppa taget, våga nytt och våga mislyckas!?  Kanske med mer kunskap. Ari Riabackes föreläsning om hur hjärna och hjärta styr över våra beslut gav både bekräftelse, insikt och lite nya tankar om förändring och utveckling.

Framgång föds inte av dom som gör som alla andra utan av dom som vågar tänka annorlunda. Tycker hans lilla fyråring är ett gott exempel....."..


Ari Riabacke blogg: http://www.beslutsdoktorn.blogspot.com/

onsdag 2 november 2011

Hur svårt kan det vara!?

Ett klipp om människor som ser möjligheter i det mesta. Efterlyser mer kreativitet i myndighetssverige!

www.wimp.com/vegetablemarket/

Hur lätt är det att ta rätt beslut? Inspirationskväll i mitt gamla län

I måndags inspirerades vi i ledningsgruppen av två fantastiska ledare, mer om det kunde du läsa på bloggen.

Idag har jag förmånen att få lyssna till Ari Ribacke - doktor i beslutsanalys, konsult, forskare och bloggare.

En an våra strategier är att sätta de vi är till för i fokus

Efter denna inspiration är det min tur att berätta om våra beslutsprocesser - kan bli tungt eller kanske inte? Hur som helst ska jag berätta om vår väg mot en kultur där vi skapar  trygghet och mod att ta kontroversiella beslut och våga göra misstag.”

tisdag 1 november 2011

Svin och vargar

Tänkvärd ledare i dagens Smålandsposten om svin och vargar.
http://www.smp.se/ledare/vargkultens-morka-forflutna(3011351).gm

Lever fortfarande på den där extra timmen

Efter en lång arbetsvecka är det dags för en kortare, men väl så innehållsrik som den förra. Är fortfarande uppfylld av gårdagens ledardag med Mattias Jansson och Mikael Ahlerup. Deras mod att stå upp för det de tror på.

När jag skriver detta har måndagen övergått i tisdag och det är min tur att berätta om mitt ledarskap till en annan organisation. Att dela med sig av erfarenheter och ta emot andras är smart och resurseffektivt.