onsdag 28 augusti 2013

Dags att göra nytta!

Ordningen återställd och det mobila kontoret på X2000 riggat. Från guldkantade dagar med landshövdingekollegor, prins och superentreprenör är det dags att göra nytta ;)!

Idag Bredbandsuppdraget och Förenkla på riktigt! I morgon Glasrikeuppdraget och jämställdhet. Omväxling förnöjer!









måndag 19 augusti 2013

På resa genom öppna och igenvuxna landskap


Smalspårsresan med LRF förra veckan gav en god bild av nyttan som insatserna i landsbygdsprogrammets gör för det öppna landskapet. Vi fick se bra exempel både på marker som betas och marker där slyet på bara några år erövrat hagar och åkermark- en trend som skrämmer.

Jag tror att vi alla var överens om att det öppna landskapet inte är något vi kan ta för givet och att det absolut inte är något särintresse. Betande hagar o brukade åkrar betyder mycket för den biologiska mångfalden och är en viktig komponent för den växande besöksnäringen. Här har Länsstyrelsen en viktig roll att fylla, både för landsbygdens utveckling i stort och i råd- och stödgivning.






måndag 12 augusti 2013

Terminsstart med öppna dörrar på Residenset

Efter den underbara sommaren med fin mix av jobb och ledigt känner jag mig mer än redo för terminsstart. Jag fuskade faktiskt redan i helgen med vigslar i lördags och brunch på Residenset för årets svensk-amerikan Martina Arfwidsson (FACE Stockholm) i går. Det är kul att Vasaorden i år valt att ge en ung och energifylld entreprenör den fina utmärkelsen. En fantastisk inspiratör och förebild för många!


Fin terminsstart med brunch för årets svensk-amerikan Martina Arfwidsson
Martina höll ett fantastiskt och mycket inspirerande tal som tack för inbjudan. Jag vet att många av de unga tjejerna och killarna, som tillsammans med representanter för Näringslivet och Vasaorden deltog i brunchen, både blev inspirerade och imponerade.

Jag vet också att många av gästerna knöt nya kontakter och att några faktiskt också gjorde affärer med varandra! Vilken bra start på hösten, precis så ska mötesplatsen Residenset användas - kontakter som leder till nya samarbeten oavsett om det handlar om rena affärer eller samhällsengagerade aktiviteter.



söndag 11 augusti 2013

Med glädje tillbaka i vardagens rutiner


Sommaren 2013 är på intet sätt slut, men övergår från och med idag i en ny fas - från att ha mixat ledigt med lite jobb blir det nu tvärt om och basen byts från landet till staden. Sommaren har, precis som för många andra, varit helt fantastisk och vi har gjort precis det jag tycker man ska göra på sommaren - badat som aldrig förr, umgåtts med familj o vänner, njutit av småbarnen, skämt bort storbarnen, traskat i skog o mark, saftat, syltat, bakat, kopplat av, smygjobbat, läst, planerat nya projekt, genomfört några ;).

Härliga sommarminnen att plocka fram när höststormarna drar in och snön yr runt husknuten!


                                      
Ett av alla små sommarprojekt

På spaning i Ottenby efter fåglar och solnjutande sälar


Linneateatern drog under två sommarveckor fulla hus i Residensträdgården med "Den sjungande Landshövdingen

Fan Zone under Fotbolls-EM på Stortorget lockade många!
För att inte tala om matcherna i bla Växjö!


Blåbär och smultron i mängd, ännu ett fint sommarminne


Blå himmel, så här kommer jag att minnas sommaren 2013!