torsdag 12 mars 2015

Nuläge och önskat läge - om integration, etablering, validering, attityd......

Om detta handlade gårdagens strategiska samtal när vi bjöd in ett åttiotal nya o nygamla förtroendevalda politiker. 

Integrationsfrågan står högt på agendan i Kronobergs län och vi har historiskt sett tagit ett stort ansvar för mottagande av asylsökande ensamkommande barn och övriga nyanlända. Idag när 50 miljoner människor världen över är på flykt kommer vi så klart att fortsätta ta emot många och vi ser redan hur tycket ökat. Vi står inför utmaningen att hitta vägar och lösningar för att på bästa sätt välkomna nya Kronobergare. Och så klart vill vi både ta tillvara på deras kompetens och erbjuda dem en bra framtid i länet.

Ett möte gör ingen skillnad, men efter år av prat tror jag faktiskt att vi efter onsdagens politikerdialog kommer kunna ta ett mer samlat grepp i länet. Mycket görs redan av många, men hur får vi struktur, samhandling och hållbarhet? Det fick Region Kronoberg och Länsstyrelsen uppdrag att arbeta vidare med och redan den 15/4 vill vi se konkreta och snabbt genomförbara och länsövergripande förslag. #i


Länsstyrelsen, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Region Kronoberg överens - bara tillsammans kan vi göra skillnad!


Härligt höra näringslivet i Kronoberg om mångfald som framgångsfaktor för tillväxt #integration #allasansvar #allavinner
Så klart bjöd vi på libanesisk buffé från "Mammornas Café" - kan varmt rekommenderas!

Färgstark avslutning på 2014


Om inte den nästan 200 sidor tjocka ÅR-luntan lockar till läsning kan jag varmt rekommendera årets Poppe. För tredje året i rad sammanfattar vi det gångna året med att lyfta några av våra verksamheter lite extra. Jag vill rikta ett särskilt tack till kommunikation som administrerat och till alla ute i verksamheterna som bidragit med texter och bilder. Nu gäller det att sprida "tulpanbuketten" i våra olika nätverk. Den som vill kan förstås hämta en digital variant på vår web.


#läsvärd  #inspirerande  #informativ