tisdag 27 april 2010

Dynamiska regioner för ökad tillväxt

Svensk innovationsstrategi och regionala dialoger
McKinseyrapporten om ”Framtida utmaningar och möjligheter för tillväxt och innovation”, som presenterades för styrgruppen för projektet Innovation för tillväxt, bekräftar och sätter fingret på Sveriges utmaningar, men visar också vad länder som lyckats gjort.

I rapporten lyfter man särskilt fram hur viktigt det är med en tydlig och väl förankrad vision, fokus på ett begränsat antal sektorer, en bred palett av åtgärder och en sammanhållen genomförandeplan. Samverkan och samarbete mellan aktörer nationellt, regionalt och lokalt är också faktorer som lyfts fram. Lite kul är det att det i stort stämmer överens hur vi i vårt län arbetetat/arbetar.

De regionala dialogernas syfte är att förankra innovationsbegreppet, öka förståelsen mellan innovation och tillväxt samt identifiera lika regioners innovationsarbete. Därmed kan dynamiken och styrkan i det regionala arbetet lyftas in i det som ska bli en innovationsstrategi för hela Sverige.

En första dialog kommer att hållas med vår region nu på torsdag, dels på Framtid Kronobergs frukostmöte, dels i det efterföljande seminariet på Konserthuset. Vill du vara med? Hör av dig till gunilla.calesson@lansstyrelsen.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar