onsdag 31 oktober 2012

Morgondagens företagare bär keps!

Under förra lågkonjunkturen bildades Hjälp-nätverket för unga entreprenörer. Syftet var/är att hjälpa unga entreprenörer hitta nätverk, finansiering och rådgivning. Almi, Coompanion, Företagarna och Drivhuset bjöd ikväll till inspirationsmöte för unga företagare och potentiella företagare. Anders Öman, vd Kärnhem och Växjö Lakers berättade om sin spännande resa och gav goda råd. Lanthandeln i Åryd hyllades som årets kooperativ.

När alla längtade efter mingel och buffé entrade de båda superentreprenörerna Adam och Frans scenen och hungern var som bortblåst. Vilken entusiasm! Vilken energi! Man kan nå vart man vill och hur långt man vill om man är beredd att kämpa!


Två riktigt goda exempel på målmedvetenhet. Eller vad sägs om den "kapade" Malacofisken som Frans gjort till företagets varumärke (till det stora företagets förtret, förstås) och att Adams "lättja" att säga ja till allt för att inte missa något - blev ett bra val som snabbt förde honom och hans kamera till världens största varumärke inom extremsport.

Deras tydliga budskap till de femtio ungdomarna på Residenset denna kväll är våga tro på dig själv! Tänk utanför ramarna, gör det du brinner för, var strateg. Lätt att ta till sig efter deras dragning. Vilka framgångssagor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar