lördag 20 mars 2010

Den sköra infrastrukturen

Fungerande kommunikationer är en förutsättning för en fungerande vardag. Speciellt viktigt är det för oss som ligger en bit från allfartsvägen. Vinterns problem med tågtrafiken har fått stora konsekvenser för samhället och lika illa kan det bli när fast telefoni byts ut mot mobil i en geografi där det är långt kvar till "bredband åt alla". Utan tillgång till moderna kommunikationer har vi svårt att behålla en positiv utveckling.

Länsstyrelsen och Regionförbundet arbetar aktivt med utredning hur vi, som mellanhänder till regering och jordbruksverk, bättre kan bistå kommuner och sockenföreningar med delfinansiering.

Och när det gäller tågtrafiken har min kollega i Stockholms Län, landshövding Per Unckel, fått regeringens uppdrag att utreda den samlade hanteringen av vinterns störningar i järnvägstrafiken. Han ska ge förslag till åtgärder för att förbättra beredskapen inom transportsystemet som helhet vid liknande väderrelaterade situationer. En utredning som jag säkert inte är ensam om att välkomna, uppdraget ska redovisas senast den 15 oktober 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar