måndag 28 juni 2010

Slåtter i Råshult, utvecklingsmöte i Markaryd och invigning i Lammhult


Bara ett stenkast från vårt hus lyser skogen ljust rosa - linnean blommar och sprider ljuvlig honungsdoft!


Vecka 26 är här och efter härligt och annorlunda midsommarfirande som barnvakt till lilla barnbarnet Molly och kompisen Filippa kommer en vecka med vitt skilda arbetsuppgifter - från folkhälsodiskussioner med Landstingets ledning till slåtter i Råshult och utvecklingsdiskussioner med företrädare för Markaryds kommun.

Vid studiebesöket i Markaryd är tanken att inte bara prata Bolmentunnel utan även lyfta in framtiden och få en genomgång av kommunens utvecklingsplaner. Direkt efter mötet i Markaryd åker jag till Lammhult för att inviga årets sommarutställning – Lammhults samlade verk. En spännande designresa med möbler från tidigt 50-tal.

Det planerade vårbruket i Linnés Råshult regnade, som så mycket annat den här våren, bort. På onsdag gör vi ett nytt försök med slåtter i kulturreservatet och kanske ogräsrensning i köksträdgården.

På torsdag träffar vi representanter från Landsbygderådet som kämpar för lanthandelns framtid. Lanthandeln är en angelägen fråga för hela länet och attraktionskraften, det lyfte vi fram i det strategiska samtalet vi hade på Residenset i april. Resultatet av det mötet är att vi tillsammans med Regionförbundet och Destination Småland diskuterar ett länsövergripande projekt för lanthandeln som motor för tillväxten på landsbygden.

I slutet av veckan deltar jag i Kosta Boda Art Hotells 1- årsdag och på söndag förmiddag beger jag mig till Almedalen där jag medverkar i en handfull seminarier tillsammans med både alliansen och oppositionen i frågor som handlar om miljöteknik, innovationer och utvecklingsinsatser för småföretag.

Varje dag börjar med nya möjligheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar