söndag 27 oktober 2013

Allt vi gör är inte specifikt reglerat i instruktion eller regleringsbrev

Som regeringens representant på regional nivå förväntas vi delta, stå värd i olika sammanhang och ta initiativ som främjar utveckling av både länet och landet. Den här veckan visar flera prov på vår roll i det sammanhanget. Och förstås hur viktigt det är att vårda nätverk som vi på olika sätt har nytta av i länet

Inleder denna sista oktobervecka med en heldag i konserthuset
Skogsriket är landsbygdsministerns vision för fler jobb på landsbygden och om det handlar måndagens  Skogsrikekonferens, som jag tillsammans med ministern och Skogsstyrelsens gd medverkar i. Dagen ägnas åt skogen som råvara och upplevelse. I vårt län är mer än 7000 företag kopplade till skogen, så visst är det som händer i och runt skogen viktigt för oss.

Och fortsätter diskutera hur framtidens utmaningar kan bidra till vår tillväxt
På måndag kväll har vi bjudit in näringslivet för att tillsammans med Vinnova, Regionförbundet och Växjö kommun diskutera hur framtidens utmaningar inom miljö och klimatområdet kan bidra till länets tillväxt och vilken roll innovativ och utmaningsdriven upphandling kan spela. 

Under tre oktoberdagar får Smålandslänen besök av den tyska ambassadören. Onsdagen kommer han och hans sällskap till oss - ett bra tillfälle att åter göra reklam för det moderna Kronoberg. Nu hoppas jag bara att aviserade stormar och regnväder inte sätter käppar i hjulet för detta celebra besök.

Smålands kulturfestival
är ett evenemang helt unikt i sitt slag kopplar inte bara ihop länen utan också konsten, kulturen och industrin. Vill du få en riktig aha-upplevelse kan jag varmt rekommendera att besöka åtminstone ett stopp under de tre dagar som festivalen pågår! Och varför inte Huseby där jag fått äran att hålla invigningstalet på torsdag kväll!? Gunnar Kaj som dekorerar Nobelfesten har satt händerna i de fina salongerna i den gamla herrgården. 

En eloge till initiativtagaren Susanne Rydén och till våra medarbetare på Landsbygd o Tillväxt som stöttar projektet.

Ja, detta är ett axplock av min kommande arbetsvecka, mer info på twitter @Landshovding.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar