måndag 17 maj 2010

Majvecka med kuriositeter, lanthandelsutveckling och internationella utblickar




Magnolian i Residensträdgården trotsar regn o kyla och blommar för fullt.
Veckorna går i varandra och efter några härligt lediga dagar med vårbruk och dopfest för lilla barnbarnet Molly tog plikterna vid på söndagsförmiddagen. Då kom sommaren till Huseby då årets sommarutställningar invigdes. Om detta kunde du läsa i gårdagens blogg.
Förutom interna möten, beslut och ledarutveckling innehåller veckan ett viktigt strategiskt samtal som handlar om lanthandelns framtid. Från jord till bord skulle man kunna säga att måndagens strategiska samtal handlar om. Jordbruksminister Eskil Erlandsson lyfter ofta fram Sverige som det nya matlandet. Vid det strategiska samtalet kring Lanthandelns utveckling och betydelse för framtiden hoppas jag vi ska inspireras och tänka i lite nya banor. Jag är övertygad att Lanthandeln kan spela en viktig roll när det gäller att exponera och sälja det närodlade, det svenska, det nyskördade och nybakade.

Veckan sista dagar representerar jag Sverige i Vinnovas internationella grupp för ökad innovation i små och medelstora företag. Vi träffas ett par gånger per år och denna gång är mötet förlagt till Wien. Syftet med projektet är att lyfta fram de små och medelstora företagens utmaningar och behov. Målet är att innovationsstrategier på alla nivåer, EU, nationella, regionala, ska harmonisera och därmed skapa bättre förutsättningar för fler icke forskningstunga företag att omfattas av innovationsprogram.

Önskar dig en bra vecka!

Den som redan bestämt sig tål inga goda råd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar