torsdag 19 april 2012

Innovationsrådets tredje workshop för mer innovativa och effektiva myndigheter

Innovation för statlig förvaltning – vad ska det vara bra för?

Förra veckan fick Försäkringskassan genom sin debattartikel http://www.dn.se/debatt/foraldrar-ska-inte-langre-behova-anmala-nar-de-vabbar  i DN stor uppmärksamhet och med den kanske en del frågetecken kring myndigheternas nödvändiga arbete med innovation rätades ut något. Försäkringskassans insatser berör många och sällan har en myndighet varit så utskälld som den. Med tydliga strategier där kunden står i fokus har Försäkringskassans medarbetare och ledning på ganska kort tid lyckats vända trenden. Dan Eliasson leder inte bara försäkringskassan, han leder också regeringens Innovationsråd och flera av hans tankar och idéer från arbetet med myndigheten går igen i det arbetet.

Idagvär det dags för Innovationsrådets tredje workshop för myndighetschefer hur de svenska myndigheterna kan bli mer serviceinriktade och effektiva med bibehållen, eller tom med bättre kvalitét.

Eftermiddagen och kvällen ägnar jag åter åt Glasrikeuppdraget med möte med enhetschefer på Tillväxtverket och senare möte med andra kontaktpersoner att intervjua.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar