fredag 17 januari 2014

Nu går startskottet för att söka pengar ur ”Glasrikesmiljonen”

Torsdagen den 23 januari går startskottet för företag att söka pengar ur den så kallade ”Glasrikesmiljonen”. Från och med nu och under tre års tid kommer ett tiotal företag att få dela på drygt 12 miljoner kronor om man väljer att investera i Glasriket.

Glasrikesmiljonen är ett unikt samverkansprojekt mellan Tillväxtverket och Regionförbunden i Kalmar och Kronoberg samt Länsstyrelsen i Kronoberg för att skapa bättre förutsättningar för tillväxt i Glasriket. Projektet ska bidra till ökad förnyelse och konkurrenskraft i näringslivet i de fyra Glasrikeskommunerna.Glasrikesmiljonen är en del av Glasrikeuppdraget, som leds av Länsstyrelsen i Kronobergs län, där Tillväxtverket speciellt utpekats att bistå.

Torsdagen den 23 januari går startskottet för att börja söka pengar. I samband med det bjuds media in till en pressträff i Orrefors där man bland annat kommer att informera om:

Varför Glasrikesmiljonen och vad kommer att hända nu?
Vad krävs för att kunna söka och få pengar ur Glasrikesmiljonen?
Vad kan Glasrikesmiljonen betyda för företag i Nybro, Lessebo, Uppvidinge och Emmaboda?

 

Tid: 23 januari kl. 15.00
Plats: Kristallbaren, (Glasbruksområdet), Orrefors
Medverkande: Håkan Brynielsson, Regiondirektör, Regionförbundet i Kalmar län, Peter Hogla, Regiondirektör, Regionförbundet Södra Småland, Andreas Ek, Regionansvarig, Tillväxtverket med flera.

 

Kontakt: Mats Persson, Regionförbundet i Kalmar län, tfn: 0480 - 44 83 70

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar