tisdag 25 januari 2011

USA:s ambassad flyttar till Växjö för en dag

Förenta Staternas ambassad kommer att vara placerad på Residenset i Växjö den 10 februari.

Motivet är att skapa framtida förutsättningar för utbyte, främst gällande handel och studier, mellan vår region och USA. Från amerikanskt håll finns en intention att öka kontakterna med andra delar av Sverige utanför Stockholm.

Förutom seminarier och möjligheter till individuella samtal med ambassadens personal ges även möjlighet för länets invånare att besöka den tillfälliga ambassaden. Under besöket kommer ambassadens personal att passa på att besöka Linnéuniversitetet och Emigrantinstitutet.
Kontakterna mellan Kronobergs län och USA har funnits allt sedan utvandringen till Amerika under 1800-talets andra hälft. Många av vårt läns invånare har släktingar i USA och många av länets företag har affärskontakter i landet.

USA:s ambassadör i Sverige, Matthew Barzun, kommer att leda arbetet i den tillfälliga ambassaden i Växjö.

Den som önskar besöka ambassaden i Residenset kan anmäla sig på Länsstyrelsens hemsida senast den 4 februari. Anmäl dig här.

Antalet platser är begränsat varför ambassaden återkommer med bekräftelse på ditt anmälda besök den 7 februari. Media kommer att få en särskild inbjudan med möjlighet till ett samtal direkt med den ambassadören.

Upprättandet av den tillfälliga ambassaden i Växjö är ett samarbete mellan USA:s ambassad, Länsstyrelsen i Kronobergs län, Växjö kommun, Linnéuniversitetet och Regionförbundet södra Småland.

Kontaktperson på USA:s ambassad
Marcus Hansson,
Telefon 08-783 5440
E-post hanssonm@state.gov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar