måndag 31 januari 2011

Vilken festhelg! Linneryd har fått sin mack och Växjö sin Glaskonstgata!

Första tankningen i Linneryd på flera år, klart vi skulle vara först....
Över 1 000 personer hade kommit till kyrkan för att lyssna på glaskonstnärerna bakom skulpturerna på Sandgärdsgatan
Följ med på vandringen, eller ännu bättre - kom till Växjö och titta på dom på riktigt!

Efter invigningen samlades de sju kreativa konstnärerna, det modiga kommunalrådet, finansiärer och de som kom med idén att göra Sandgärdsgatan till Konstglasgata för att njuta av smålandsbuffé och mingla.

Som om inte mackinvigning och glasgateinvinging var nog! Janne och jag utökade i lördags vår familj med en student från USA – Emily, som ska studera på Linnéuniversitetet i vår och som vi blivit vänfamilj till. En jättetrevlig tjej som vi ser fram emot att lära känna.
Veckan som kommer innehåller lite av mycket

Integration och internationell utblick
Mer internationellt blir det på måndag när Macken startar upp sin nya odlarutbildning på Residenset. Målet är att koppla ihop nya svenskar med regionala odlare, ett spännande sätt att kombinera närproducerat, landsbygdsutveckling och integration på. Tre frågor som står högt upp på Länsstyrelsens agenda.

Andra viktiga Länsstyrelsefrågor är social hållbarhet och under EXPO 2010 i Shanghai antog vi erbjudande att delta i ett projekt med syfte att underlätta för svenska företag att göra socialt hållbara affärer med kinesiska företag. Arbetet leds av den svenska generalkonsuln i Shanghai, Bengt E Johansson och Anita Jonsson från Exportrådet. På tisdag träffas vi för att planera vårens aktiviteter i länet.

Skogslänen har ett gemensamt mål
Kronoberg, Västerbotten och Dalarna är riktiga skogslän. För att öka kunskapen om byggande i trä driver vi sedan ett drygt år tillbaka det gemensamma projektet Trästad 2012, på tisdag träffas styrgruppen för att dela erfarenheter och planera fortsatta aktiviteter för att öka träbyggandet.

Visioner och innovationer
Dagen efter är jag inbjuden att tala om ledarskap, vision och strategier för landets alla länsantikvarier. Kanske kan det inspirera till nya arbets- och samverkansformer mellan länsstyrelserna och Riksantikvarieämbetet.

Mera visionsdiskussioner lär det bli när Rotary kommer till Residenset på torsdag morgon och på fredag växlar jag över till innovation då styrgruppen för Innovation för tillväxt träffas på Ingenjörsvetenskapsakademien i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar