söndag 20 mars 2011

Från Knut Knutsson, Ernst Kirchsteiger och Urshultsäpplen till en nationell innovationsstrategi

Lunchföredraget under Designers Saturday i Lammhult med Ernst lockade många.............

.....designintresserade till abstactas vackra lokaler.


På väg från abstracta till Svenssons passade jag på att visa maken den fantastiska möbelutställningen på Designarenan i Lammhult.


Johan Sjöberg har under rekordkort tid lyckats få fram Småländska designmöbler från de senaste 100 åren - imponerande!


Till och med Gemlakatalogen från tidigt 1900-tal fanns på plats.

Efter en helg där fokus legat på design och landsbygdsutveckling är steget till innovation inte så långt. På måndag och tisdag samlas Sveriges alla regioner för fortsatt erfarenhetsutbyte kring de regionala innovationsstrategierna – ett samarbete mellan ” Innovation för Tillväxt” och Reglab, som är Sveriges Kommuner och Landstings motsvarande initiativ. Men innan tåget går till Stockholm hinner vi med årets första möte med Länsstyrelsens insynsråd. På dagordningen står naturligtvis den viktiga bredbandsfrågan, Mats Sjöstrands utredning och länsstyrelsens fortsatta utvecklingsarbete.

Länsgemensam folkhälsopolicy i kikarsiktet
På onsdag kväll samverkar Landstinget i Kronoberg med Regionförbundet Södra Småland och Länsstyrelsen. Vi har då bjudit in länets samtliga kommuner för ett strategiskt samtal kring en gemensam folkhälsopolicy på Residenset. På torsdag, efter att jag deltagit och agerat ordförande i bolagsstämman för Länsförsäkringar, håller Växjö Kommun sitt avslutande möte i projekt Sesac på Residenset.

Allt har en början och allt har ett slut
Veckan avslutas med en avtackningsceremoni på Residenset i Kalmar för Landshövding Sven Lindgren – och trots envisa rykten är det inte jag som tar över efter honom ;)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar