måndag 28 mars 2011

Kronprinsessparet besöker Kronoberg - design,innovation och entreprenörskap är den röda tråden när vi visar upp länet

Vissa veckor är lite mer guldkantade än andra

ALMA-priset och ensamkommande barn
Den här veckan börjar med ett högtidligt tillkännagivande av årets pristagare till ALMA-priset (Astrid Lindgren Memorial Award) och fortsätter med detaljplaneringen inför Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels besök på fredag och lördag. Däremellan åker jag till Malmö för Länsledningsmöte då vi bland annat ska prata om de viktiga frågorna kring ensamkommande barn och integration.

Kronprinsessparets besök i länet
Vid Kronprinsessparets besök knyts deras samhällsengagemang ihop med det som så starkt förknippas med Småland och Kronobergs län – kreativitet och entreprenörsanda. Genom vandringen i Möbelriket, klimatsamtalet på Södra, glädjemanifestationen på Smålands Museum och guidningen i Kosta kommer de att få uppleva lite av allt spännande som händer i länet. På fredagseftermiddagen knyter jag ihop mina olika nätverk till ett unikt Innovationsseminarium med inspirerande anföranden från den yttersta rymden till lilla, lilla Ugglekull i Urshult. Från det stora till det lilla. Från högt till lågt och allt däremellan. Medverkar gör bla Christer Fuglesang, Kajsa Holst, Marcus Wallenberg, Monica Widnemark, Mikael Ahlerup, Fredrik Bergman, Christine Tidåsen, Per Bengtsson och Sofie Örnvinsson.

Livesänt Innovationsseminarium
Förutom Kronprinsessparet kommer 300 intresserade länsbor, studenter, politiker, entreprenörer, regionala och nationella beslutsfattare, statsråd och generaldirektörer att fylla Leonardosalen på Linnéuniversitetet. För att göra det möjligt för fler att ta del av det spännande innehållet kommer seminariet att livesändas. Adressen på länken publiceras på Länsstyrelsens hemsida i god tid innan den 1 april. Där hittar du också hela programmet för besöket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar