torsdag 5 januari 2012

Möbelriksdagen omorganiserar

Pressmeddelande från Möbelriksdagen

SUCCÉ FÖR MÖBELRIKSDAGEN - MÖBELRIKET OMORGANISERAR
Den sjätte Möbelriksdagen med Möbelriket i Lammhult som huvudarrangör blev en stor succésuccé. Mer än 400 gäster fanns på plats i de nya specialinredda lokalerna på Ljungsåsa Möbler och tusentals följde TV-sändningarna under dagen.
-  Det blev över all förväntan, säger Johan Sjöberg på Möbelriket. Genomslaget är enormt.

Möbelriket satsar nu ytterligare och omorganiserar på de ledande positionerna. Johan Sjöberg lämnar VD-posten och blir Möbelrikets ordförande samtidigt som Anders Wisth, tidigare projektledare, tar över som VD.

-  Vi planerar redan för nästa Möbelriksdag och det blir torsdagen den 3 januari 2013, säger Anders Wisth.

Möbelriket är ett branschkluster i Småland med kända varumärken som Lammhults Möbel, Norrgavel, Svenssons i Lammhult m fl. Fokus ligger på strategiska branchfrågor och destinationsutveckling. Och evenemaget Möbelriksdagen har blivit en samlings- och mötesplats för stora delar av den svenska möbelbranchen. För varje år har det slagits deltagarrekord.

- Anders och jag har många år jobbat som ett team och vi är stolta över de framgångarna vi hittills har uppnått med hjälp av många myndigheter och organisationer, säger Johan Sjöberg. Det nya i år var tex satsningen på ett ”design-draknäste” och det efterföljande galaminglet med prisutdelningar.

Vinnaren i designtävlingen efter en omröstning bland Möbelriksdagens deltagare blev Sara Roxanna Melvinsson och hon tilldelades ett stipendium på 10 000 kronor. Kurt Tingdahl på Offect AB fick priset som Årets personlighet i Möbelbranchen och Kährs Designaward gick till
Karl-Oskar Ankarberg.
- Vår plan är att fler priser ska delas ut på nästa Möbelriksdag och vi satsar mer och mer. Det är också ett skäl till att vi nu omorganiserar i Möbelriket, säger Anders Wisth

Galamiddagen som avslutade Möbelriksdagen var komponerad av Klas Lindberg som är en av finalisterna i tävlingen ”Årets Kock”. Senast blev Klas trea i den prestigefyllda tävlingen.

I samband med Möbelriksdagen invigdes nya tågstationen i Lammhult, en krav som framfördes redan på första Möbelriksdagen.

Från och med onsdag den 11/1 kommer sammandrag från hela Möbelriksdagen finnas på www.mobelriksdagen.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar