söndag 27 februari 2011

Även om snön fortfarande täcker stora delar av Småland är våren på väg

Veckans innehåll kan sammanfattas med - "Förenkla, arbeta smartare och få tiden att räcka till?"

Nu går vi från vinter till vår, åtminstone om man får tro kalendern. Men än ligger snön djup på många håll i Småland och det verkar som våren låter vänta på sig. Dock finns många ljuspunkter att glädjas åt. En är att ledningen för näringsdepartementet vill träffas för en genomgång vad vi kommit fram till i rapporten ”Förenkla för företagen”. Vi hoppas naturligtvis att diskussionen ska leda till en fortsättning av regeringsuppdraget. Tillsammans med Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet är vi kallade till två möten på fredag – ett med tjänstemän och ett med politiska ledningen i Näringsdepartementet.

En annan ljuspunkt är det positiva mottagandet arbetsgruppen En effektiv statlig förvaltning, som är ett delprojekt av Innovations för tillväxt, fick vid torsdagens frukostmöte på Ingenjörsvetenskapsakademien. Det bådar gott för det fortsatta arbetet och på tisdag diskuterar vi i arbetsgruppen nästa steg. Du som vill veta mer kan gå in på https://mail.lansstyrelsen.se/owa/redir.aspx?C=1e462588d66441b4994e218c6ffd0514&URL=http%3a%2f%2fwww.innovationfortillvaxt.se%2f.

Att jobba smartare, effektivare och att förenkla för företagen handlar även flera av veckans interna diskussioner om. Under medarbetardagen på onsdag lyfter vi effektiviteten i våra egna interna och externa möten, hur de kan bli bättre, mer innehållsrika, målinriktade och hur vi med nytt arbetssätt kan minska stressen och samtidigt få tiden at räcka till för att öka servicegraden till de vi är till för.

Bredbandssatsningarna och jakten på nya medel för utbyggnad på landsbygden fortsätter. Förra veckans samtal med både näringsdepartementet, PTS och Statens Jordbruksverk om utmaningarna kring bredband för landsbygden fortgår.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev
Du har väl inte missat vårt nya elektroniska nyhetsbrev? Tanken är att vi varje månad ska samla det mest intressanta från vår verksamhet och sammanfatta i det elektroniska nyhetsbrevet. Du kan antingen prenumerera eller läsa direkt från vår hemsida.Maila mailto:hemsida.Mailakronoberg@nyheter.lansstyrelsen.se om du vill ha brevet direkt i din inkorg.

Går man och väntar på att uträtta det bästa blir inget gjort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar