måndag 21 februari 2011

Sportlovsvecka utan lov

Molly älskar full fart och testar pappas barndoms pulkabacke som ligger precis utanför dörren på vårt smultronställe
Soligt, kallt och vackert på skogsvägen som om bara några månader översvämmas av blommande linnéor

Kallt, vitt och soligt, precis så ska det vara i slutet av februari och det går att njuta av vinter och uteaktiviteter även utan lov. Minus 20 tidig söndag morgon blev med hjälp av en strålande sol minus 6 mitt på dagen och då var det svårt att hålla sig inomhus. Skogspromenad på snöiga stigar, grillad korv och pulkaåkning med lilla Molly påminde om tiden då sportlovet var heligt.

Framtidens statliga förvaltning
Om förra veckan handlade om innovation och entreprenörskap så handlar den kommande om framtidens statsförvaltning. Veckan två första dagar tillbringar jag på hemmaplan med med internt arbete och planering och på onsdag är det åter dags för Stockholm. Sedan årsskiftet har ansvaret för Länsstyrelserna flyttats från Finansdepartementet till Socialdepartementet och till onsdag eftermiddag har statsråden på Socialdepartementet bjudit in alla ”sina” myndighetschefer för information och diskussion. Ett bra initiativ som jag ser fram emot.

Framtidens effektiva statliga förvaltning
Dagen efter träffas ett stort antal generaldirektörer och myndighetschefer på Ingenjörsvetenskapsakademien. Christina Lugnet, gd Tillväxtverket, är också ordförande i arbetsgruppen ”En effektiv statsförvaltning”, och på torsdag morgon har hon samlat kollegor från olika delar av den statliga förvaltningen för att informera om projektet ”Innovation för Tillväxt”. Syftet är att berätta om arbetsgruppens arbete för en mer effektiv och innovativ statlig förvaltning, hur vi bättre kan svara upp mot krav och förväntningar från de vi är till för.

Innan det är dags för helg träffar jag mina kollegor i GD-nätverket för fortsatt lärande och erfarenhetsutbyte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar