måndag 29 november 2010

Första veckan i december

Vecka 48, 2010

Väder och klimat är två helt olika frågor

annars kan man ju börja undra ;) – vintervitt och snökaos redan i november har jag inte upplevt sedan jag var barn.

Första advent har verkligen gått i julens tecken. Förutom mottagning av biskop Jan-Olof Johansson i Växjö Domkyrka och julkaffe på Tagel har vi hunnit med både lite julbak och julklappsköp. Med tajt schema gäller det att ha både framförhållning och god planering.

Hållbar samhällsutveckling får bli sammanfattningen av veckan som börjar med Miljöteknikseminarie på Rosenbad, fortsätter med Regionalt Forum och avslutas med den nationella konferensen Robust Samhälle. Men veckan innehåller som vanligt mycket mer.

Tidigt på måndag morgon är det Stockholm och Rosenbad som gäller. Swentecs råd ska i seminarieform informera intresserade om slutrapporten hur en effektiv struktur för svensk miljöteknik bör organiseras för att få skjuts framåt. Maud Olofssons statssekreterare Daniel Johansson medverkar och därmed är det snart målfoto för det nästan treåriga uppdraget.

Länsstyrelsen har under flera år stöttat kvinnors företagande och på tisdag fortsätter dialogen hur vi kan ta vara på erfarenheter och kunskap som byggts upp i de olika nätverk som vi stöttat. På eftermiddagen får vi besök av en ledargrupp från Jönköping som vill veta mer om våra utvecklingsprocesser och på kvällen är det dags att träffas i det Regionala Forumet för att diskutera kompetensförsörjningsfrågor.

Konferensen Robust Samhälle arrangeras på onsdag och torsdag för tredje gången och lockar intresserade från i stort sett hela landet. Temat i år är ”Risker av social karaktär” aktuella frågor och ett ämne som lockat många.

Efter Robustkonferensen tar värdskapet för Nordsjökommittén vid. Under två dagar ska bland annat miljö- och klimatfrågor diskuteras.

”Livet är för kort för att vara smått”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar