tisdag 16 november 2010

Lite mer kaxighet om jag får be

Ja, det tror jag vi behöver visa om vi ska kunna konkurrera med omvärlden. Det var också med de orden jag inledde årets upplaga av det stora småländska designminglet på Residenset förra veckan.

Att design och utveckling av både produkter, tjänster och processer leder till ökad konkurrenskraft är nog de flesta överens om. – men hur gör man, vem ska man kontakta och var finns referenserna? Kunskapsutbyte och inspiration är ett av syftena med designminglet.

Där människor möts föds idéer och när idéer möts kan helt nya innovationer födas. Design är, oavsett inom vilken bransch man verkar, en vinstdrivande faktor och under kvällen vittnade flera om designens viktiga betydelse också för hållbarhetsperspektivet.
Moderator Johan Sjöberg från Möbelriket ledde oss med van hand genom alla hundra personer – där var och en genom att berätta vad man gör underlättade kontaktskaåandet under det avslutande minglet.

Kvällens inspirerande berättelser om allt som görs och planeras tog oss en liten bit närmare visionen om en hållbar och framgångsrik region med starka företag och samarbeten över gränserna. Självklart blir det ett nytt mingel nästa november! Men innan dess hoppas jag vi ses i Residensträdgården i Visby under Almedalsveckan. Planer oss landshövdingar emellan finns ;)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar