onsdag 6 oktober 2010

Äntligen i Kina efter en lång resa

Att Småland och Blekinge satsar på långsiktiga relationer med Kina har jag skrivit om tidigare i bloggen. Idag sätts den årslånga planeringen och logistiken att lotsa ett 90-tal personer till rätt plats på prov. Den stora delegationen som består av representanter för näringslivet, akademien och andra offentliga aktörer från de fyra länen anländer under dagen till Shanghai.

På plats efter många timmar på flyget och direkt till möten meddelar miljövårdsdirektör Carl-Philip Jönsson som tagit bilden.

Syftet med resan är att skapa en Kina-plattform med rätt kontakter på rätt nivå. Det svenska näringslivet, myndigheter och akademin har mycket att lära ut, men också en del att lära av Kina. För oss som myndighet - som kunskapsförmedlare, rättsgarant och samhällsbyggare - är omvärldsorientering A och O. Med kompetens och egna erfarenheter ska vi fatta rätt beslut och ge rätt rådgivning. Därför är det viktigt att med egna ögon följa utvecklingen i den delen av Världen där tillväxten är som snabbast.

Som partner till EXPO 2010 har vi under tre dagar tillgång till den svenska paviljongen och kommer att under torsdag, fredag och lördag arrangera ett antal seminarier om vårt kunnande inom bioenergi, hållbart byggande, vatten och vattenrening samt avfallshantering. Målgruppen som är kinesiska ledande beslutsfattare inom olika myndigheter och provinser och de svenska företagen som deltar i resan.

Följ gärna resan här på bloggen, som vi hjälps åt att uppdatera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar