torsdag 7 oktober 2010

Småland/Blekinge har flyttat in i den svenska paviljongen

Idag var det äntligen dag! Efter mer än ett års planerande var det vår tur att ta den svenska paviljongen och konferensavdelningen på EXPO 2010 i besittning.

Under tre dagar kommer vi att hålla seminarier för speciellt inbjudna kinesiska gäster och för svenska företag. Intresset för seminarierna är stort och trots att det fortfarande är helg i Kina fylldes "Kina"-seminariet om Småland/Blekinges kunskap om hållbar tillväxt till bredden. Samma sak var det med seminariet "Möt Kina" som var ett specialarrangemang för företag och offentliga aktörer.
Den drygt nittio personer starka svenska delegationen anlände i gemensam tropp till Expoområdet för att delta i seminariet "Wu Xing" där ett 60-tal kinesiska officiella representanter deltog

Generalkonsul Bengt E Johansson inledde dagen och Tony Clark från den svenska ambassaden i Peking modererade seminariet. Programmet gav en god inblick i hur vi balanserar tillväxt med hållbar utveckling och integrerar miljö- och klimatfrågorna i samhällsplaneringen. Hur vi använder och återanvänder naturresurser på ett effektivt och innovativt sätt var budskapet under seminariet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar