fredag 8 oktober 2010

Maria Nilsson Regionförbundet gästbloggar

Det kinesiska intresset att bygga relationer med Småland/Blekinge är stort och det är tur att vi är så många i delegationen att vi kan dela upp oss. Medan några tog hand om representanter från Shandong fick andra nöjet att samtala med en delegation från Zhejiang province (söder om Shanghai) – en provins med 48 miljoner invånare.
Maria tillsammans med andra repsresentanter får Småland/Blekingedelegationen

Delegationen med handelsministern, mr Jin Young-hui, i spetsen var mycket intresserade av Småland Blekinges evenemang. För att återglädja inbjudan bjöds en mindre svensk grupp till en särskild visning av de kinesiska provinsernas egen paviljong på EXPO-området – den mest välbesökta av alla paviljonger där det oftast är många timmars köande för att komma in.

Den svenska gruppen bestod av representanter från Blekinge (Mats Johansson , Anna-Lena Cederström), Kronoberg (Bo Frank, Nils Posse, Monica Haider, Rose-Marie Holmqvist, Maria Nilsson) samt Kalmar (Monica Bengtsson). Rundturen, som innehöll besök i paviljongerna för Zhejiang province, Shanghai samt Peking, gav en spännande inblick i både kinesisk historia och provinsernas framtidsplaner.

Maria Nilsson
Regionförbundet södra Småland, chef regional utveckling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar