lördag 8 mars 2014

Kul sätt att lära mer om vår fantastiska natur!

Bland de samhällsutmaningar vi står inför, är urbanisering ett av dem. Vi ser en hel ungdomsgeneration som i större utsträckning spenderar sin tid i städerna och mindre tid tillbringas i naturen. Därigenom minskar också deras kunskap om den så värdefulla allemansrätten. Vi hoppas att årets utflyktsguide ska inspirera till att ta med sina barn, kompisgäng och andra goda vänner ut i den unika natur som Kronoberg har att erbjuda. Vi kan alla hjälpas åt att föra den kunskapen vidare till kommande generationer.
År 2014 har av nätverket Naturens år blivit utsett till ”ute2014 UNG”. Därför vill vi erbjuda ett brett utomhusprogram med många valmöjligheter som passar även för de unga.

Ett smakprov av årets aktiviteter är exempelvis uggleutflykter, kräldjurssafari, vårfågel- utflykter, blomstervandringar och inte minst de populära och återkommande fågel- guidningarna vid tornet i naturreservatet Husebymaden.
För att du enkelt ska hitta rätt i guiden, står de olika aktiviteterna i datumordning, månad för månad. Dessutom finns en symbolmärkning, så att du lätt kan hitta vilka aktiviteter som är lämpliga för barn eller rörelsehindrade att delta i.

Naturen är ett underbart ställe att vara i och hämta energi, lära sig något nytt eller bara vara och umgås. Jag kommer att följa med på flera av årets aktiviteter som du hittar i årets utflyktsguide. Jag ska absolut ta med mig barnbarnen, hoppas att vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar