onsdag 18 juni 2014

På väg #motnyahöjder

Finanskrisen och lågkonjunkturen chockade många hösten 2008 men gav också lite extra skjuts åt ambitionen att öka samarbetet mellan näringslivet, offentliga aktörer, skolan och akademin. Något som vi idag tar vara på i det regionala samverkansprojektet TvärdraG och jag är övertygad att det är just detta gränsöverskridande samarbete som gjort oss modiga att tacka ja till den unika chansen som den kommande Astronautkonferensen ger oss. 


Då får vi verkligen möjlighet att sikta mot stjärnorna och med rymden som inspiration samla skolor, företag, universitetet och kommunerna kring de viktiga frågorna för utveckling och tillväxt som kunskap, naturvetenskap och teknik. Den 2 juni bjöd vi in länets alla slolledare för information och hur de kan använda Astronautprojektet och vad kan inspirera barn och ungdomar mer än rymden och livs levande astronauter?

Astronautkonferensen ger vårt län en unik möjlighet, inte bara för att det är spännande att träffa livs levande astronauter, utan för den betydelse rymden har för vårt läns utveckling i framtiden. Rymden är så mycket mer än stjärnor omplaneter, det är en viktig såbänk för forskning och teknisk utveckling och i vårt län har vi lång tradition av företag som jobbar med teknik ochbinnovation på olika sätt. I går var det  också näringslivets tur att få i formation om möjligheterna konferensen ger. 


Nyckelpersoner från näringslivet och Linnéuniversitetet samlade


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar