lördag 29 november 2014

Nätverkande och erfarenhetsutbyte när det är som bäst!

Uppkrupen i kökssoffan försöker jag sammanfatta studieresa till Finland. Med Kungen o Leif Johansson som delegationsledare var förutsättningarna de allra bästa och förväntningarna infriades med råge. 


    Proffsigt, välplanerat, välfyllt!

   
    Dela med dig av erfarenheter, få hundrafallt tillbaka - 
    nätverkande när det är som bäst!

Tar med mig ny kunskap om Finland, hur industrin klättrat i förädlingskedjan och hur digitaliseringen ökat konkurrensförmågan, hur man kraftsamlar för ett mer innovativt samhälle med gränslöst samarbete mellan unga entreprenörer, finansiärer, akademien, samhället och näringslivet. 

    
    Presidentens bostad Talludden är ett lysande exempel på finsk arkitektur. 
    Här fick vi ta del av Presidentens tankar och reflektioner om relationerna
    mellan Ryssland och Finland.

   
   Öppen dörr till statsministern med lunchsamtal om det politiska 
    Läget  i landet.

Möte med president och statsminister, rundvandring på Aaltouniversitet, panelsamtal om framtiden med bla Esko Aho, insyn i spelindustrin som försöker fylla luckan efter Nokia är några exempel från det gedigna programmet. 

   
   Aaltouniversitet gav prov på handlingskraft, nytänk, 
   samhandling och kreativitet

Lite gamla kände vi oss allt när vi besökte Supercell där 150 ungdomar med över 40 nationaliteter jobbar/leker fram nya spel i en mycket kreativ miljö, där vi på Länsstyrelsen faktiskt inte ligger så långt efter. Vi fick testa det otroligt populära spelet Hay Day som går ut på att odla smart och tjäna så pengar som möjligt, kanske kan det vara ett sätt att öka kunskapen och intresset för landsbygden, eller åtminstone skapa insikt hur viktig landsbygden är för livsmedelsförsörjningen.

   
   Gör som jag  ladda ner gratisappen och testa ;)!

Många intryck att sortera och kontakter att ta vara på och redan på torsdag träffar jag några av medresenärerna för att planera framtida gemensamma initiativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar