tisdag 19 november 2013

Design i Glasriket visas i Köpenhamn

Vid ett event på den svenska ambassaden i Köpenhamn den 21 november, visas en utställning med designprodukter från Glasriket. Utställningen visades ursprungligen i Pukebergs Glasbruk under evenemanget Design i Glasriket 2012 och får nu komma på ”export” till grannlandet.
Parallellt visas även en glasutställning med glas från glasbruken och studiohyttorna i Glasriket.
Landshövdingen i Kronobergs län Kristina Alsér, är samordnare för Glasrikeuppdraget och en av
finansiärerna bakom satsningen.
  -  Det är vår förhoppning att utställningen som nu går på export till ambassaden i Köpenhamn, ska leda till nya affärer för våra företag och fler besökare till Glasriket. Det är därför Glasrikeuppdraget väljer att satsa på detta, säger hon.
I samband med utställningen kommer företag och tjänstemän från Glasriket att åka på en gemensam resa till Köpenhamn för att delta i designeventet, dit danska arkitekter, inköpare, återförsäljare journalister, bloggare mm har bjudits in.
 -  Jag förväntar mig att få se vår möbel ”Garbo” i en miljö som både är oväntad och spännande. På vårt företag har vi alltid haft en stor förkärlek till att kombinera olika material så det ska också bli mycket intressant att se på vilket vis man lyckas kombinera glaset och träet i miljöerna, säger Niklas
Hult på DuoBad, Nybro.
Arrangör för evenemanget är AB Glasriket i samarbete med Business Sweden, Glasrikeuppdraget, Tillväxtverket, Business Sweden, Visit Sweden samt svenska ambassaden i Köpenhamn.
 
Regeringen tog i mars 2012 beslut om ett särskilt uppdrag för Länsstyrelserna i Kalmar respektive Kronobergs län gällande Glasriket, där även regionförbunden i de båda länen erbjöds att delta. Uppdraget innebär att för regeringens räkning genomföra insatser för industriell utveckling och stärkt besöksnäring i Glasriket till och med 2014. Länsstyrelsen i Kronoberg utsågs till samordnare. Uppdraget tar sin utgångspunkt i befintliga resurser på nationell, regional och lokal nivå och ska ske i samverkan med berörda aktörer.
I Styrgruppen för Glasrikeuppdraget finns de båda länsstyrelserna och regionförbunden i Kronoberg och Kalmar län representerade, liksom de fyra kommunerna i Glasriket.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar