måndag 14 februari 2011

En vecka med smartare arbetssätt och innovationer högt up på dagordnignen


Återblickar och smartare arbetssätt
En härligt intensiv Växjöhelg med familj, Mats Ronander-konsert och återträff för de tre Kronobergarna som var mina gäster på Ostinidienfararen inför Kronprinsessans bröllop övergår i en vecka med mycket fokus på hur vi kan arbeta smartare både internt och generellt.

Förenkla för företagen
Måndagen ägnar jag helt åt den egna organisationen och på tisdag ska vi i ledningsgruppen tillsammans med Näringslivets nationella organisationer diskutera en fortsättning på ”Förenkla för företagen”- arbetet, samma kväll kommer Hushållningssällskapet till Residenset för att höra mer om vårt utvecklingsarbete och hur vi underlättar tillväxt för landsbygdsföretag.

Innovationer på många nivåer
Regeringens arbete med att ta fram en nationell innovationsstrategi startar stort på Münchenbryggeriet på torsdag, styrgruppen för Innovation för tillväxt kommer att delta. Kul att knyta ihop det arbetet med vårt eget. Samma dag träffas också styrelsen för Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs i Astrid Lindgrens hem på Dalagatan. Även här ska vi prata innovation och strategier hur kulturarvet kan utvecklas och tillgängliggöras för fler.

Innan det är dags att ta helg föreläser jag om entreprenörskap på Linnéuniversitetet. Kanske lyfter jag fram likheterna i att leda en statlig organisation med småföretagandet – att med begränsade resurser förverkliga stora visioner ;)! Entreprenörskap är så mycket mer än att driva företag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar