söndag 19 januari 2014

Enkelhet - ett sätt att beskriva kommande vecka


Ett av världens starkaste varumärken bygger på enkelhet. Det är typiskt svenskt och typiskt småländskt. Ändå lyckas vi ofta krångla till det för varandra och för andra. 

Syfet med regeringsuppdraget "Förenkla för företagen" är att minska krånglet. Ett uppdrag som kräver insikt, kunskap och samarbete, därför har vi sedan 2011 bjudit in till "Förenkladadagar" i Växjö på Residenset och denna vecka är det dags för årets upplaga. Vi startar med en busstur på tisdag eftermiddag då statssekreterare Marita Ljung och alla generaldirektörer med förenklauppdrag transporteras till Älmhult för att på plats ta del av IKEAs arbete och hur man från idé till färdig produkt sätter enkelhet och kunden i fokus. Jag är övertygad att det kan inspirera och att IKEAs arbetssätt kan appliceras på processer i det offentliga som har med regelförenkling och tillämpning att göra. 



Efter två dagar med de nationella myndigheterna ansluter Länsstyrelsernas alla kontaktpersoner för Förenkla. Syfet är att överföra kunskap från mötet med myndighetscheferna och genom inspiration o erfarenhetsutbyte ta arbetet hemma på den egna myndigheten ytterligare steg framåt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar