måndag 27 oktober 2014

Christer Fuglesang föreläser om sitt arbete på KTH:s rymdcenter - på Linnéuniversitet i eftermiddag

I helgen avfyrade Christer Fuglesang en raket på Storgatan i Växjö under Science City, vilket också var ett startskott för Länsstyrelsens, Linnéuniversitetets och Regionförbundets gemensamma projekt Mot nya höjder.

 

I september 2015 kommer Sveriges hitintills enda astronaut tillbaka till Kronoberg, tillsammans med ett 100-tal kollegor från världens alla hörn, när Association of Space Explorers (ASE) förlägger sin årliga konferens i Sverige. Ett unikt tillfälle som vi givetvis vill ta tillvara på. Ett sätt är den skolsatsning som länets skolor och elever får möjlighet att delta i. Det handlar om att lösa utmaningar och experiment om naturvetenskap, teknik och matematik – och dess koppling till rymden förstås. Vi behöver ett ökat intresse för detta i vårt län eftersom bristen på kompetens inom just dessa områden är en stor utmaning, och som riskerar att hämma både utveckling och tillväxt i länet.

 

Att Christer Fuglesang och hans kollegor kommer till länet för att inspirera skolor och näringsliv till ett ökat intresse för rymden är därför en fantastisk möjlighet. 

 

I eftermiddag föreläser han på Linnéuniversitetet om sitt arbete på KTH: s rymdcenter. I samband med detta har ni möjlighet att lyssna till och träffa honom och få veta mer om hans forskning, astronauternas konferens i september 2015, vikten av att öka intresset för rymden bland skolelever och hur han ser på de möjligheter som astronauternas besök i länet kan ge.

 

Christer Fuglesang föreläser kl. 14-14.20 i sal Homeros, F-huset, Linnéuniversitetet. Kl. 14.40 är han tillgänglig för media.

 

Vid intresse, vänligen kontakta undertecknad senast kl. 13.

 

Läs gärna mer om projektet Mot nya höjder!

 

Vänliga hälsningar

 

Malin Persson        
Projektledare, Förenkla på riktigt!

Kommunikatör, Mot nya höjder – ASE 2015

Telefon: 010 223 71 42    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar