tisdag 21 oktober 2014

Ungdomarna som vill minska avståndet mellan stad o landsbygd


I går visade drivna, nyfikna o hungriga ungdomar att det är för tidigt att ge upp hoppet - urbanisering o avfolkning av landsbygden är inte enda alternativet! 80 ungdomar vittnade om landsbygdens potential, unga inspirerade unga och delade med sig av erfarenheter, lyfte goda exempel, visade att man är beredd att arbeta för ett trendbrott. 

Länsstyrelsen, LRF, Södra, Jägarförbundet, Smålandsidrotten, Scouterna, Naturskyddsföreningen, Friluftsfrämjandet, Ryssby- o Ingelstagymnasiet lovar stötta initiativen som föddes under gårdagskvällen. Och i mars öppnar vi dörrarna till Residenset igen, för att ta del av vad kvällen bidragit med. Då är det ungdomarna som står för programmet och redan under mötet igår bildades en liten arbetsgrupp som ska föra tankar och ideér vidare.  För att underlätta dessa unga entreprenörers engagemang kommer Länsstyrelsen hjälpa till med det praktiska - bistå med sekreterarhjälp och tillsammans ta fram en kommunikationsstrategi. 

Är du intresserad att bidra med din tid och engagemang för att minska avståndet mellan staden och landsbygden är du varmt välkommen att höra av dig - maila kristina.alser@lansstyrelsen.se. Jag lovar se till att du får kontakt med Martin Anderberg som samordnar ungdomsgruppen och att du kommer med på inbjudningslistan till vårens möte, datum har vi ännu inte bestämt.


Det var Ryssbygymnasiets ungdomar som stod för mingelmaten


Unga inspirerar unga! 


Fin artikel i Smålandsposten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar