måndag 20 december 2010

Vintervitt, jullikt och mörktI år bryter min familj en lång jultradition. Vi byter julfirandet på landet i Solliden mot jul i Växjö.

Julbaket är avklarat, julklapparna inslagna och tillsammans med utvalt julpynt, vörtbröd och pepparkakor transporterat till Residenset.

Men innan det blir jul återstår några intensiva arbetsdagar . Årets mörkaste vecka inleds med interna möten på Länsstyrelsen. Måndagen avslutas med besök av Profilgruppens gamla och nya vd.

Fungerar infrastrukturen som den ska åker jag till Stockholm på tisdag. Då äger årets sista styrgruppsmöte i projektet Innovation för Tillväxt rum.

På onsdag kommer regeringens två utredare av varselsamordningsuppdraget, från statskontoret till Växjö. Vi är ett av fem län som regeringen vill specialstudera och förutom intervju med oss samordnare kommer våra respektive tjänstemän och delar av styrgruppen – Lotta Fonsell Vida AB, Anders Holmberg, Holtab och Thomas Carlzon, IKEA AB att intervjuas och berätta om sina erfarenheter av det regionala varselsamordningsarbetet arbetet.

Regeringens beslut att låta regionerna samordna de regionala resurserna under lågkonjunkturen och finanskrisen har uppmärksammats inom OECD. Syftet med analysen är att dokumentera framgångsfaktorer och bra metoder. Kanske kan vi med vår erfarenhet bidra med ett nytt arbetssätt. Specifikt och unikt för oss är det tajta samarbetet mellan de offentliga aktörerna och näringslivet.

Dagen före dopparedagen, på torsdag, är det internt arbete på Länsstyrelsen som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar