söndag 26 augusti 2012

Kontinuitet för att göra faktisk skillnad

Festlig jobbhelg
Efter helgens festligheter med invigning av nya kommunentrén i Växjö, visning av Residenset och inledning av det årliga sommarmötet med alla landshövdingekollegor knyter vi ihop några av våra uppdrag och tidigare initiativ.

Rapport på gång
Denna vecka kommer jag att lägga mycket energi på att tillsammans med vår processledare och de fantastiska skribenterna få ihop de sista bitarna i delrapporten om nuläget i Glasriket. Materialet ska vara regeringen tillhanda senast fredag, men det är inte bara Näringsdepartementet som väntar. Medias intesse är enormt.

Uppdragets första månader har visat att vi till viss del uppnått det som är allra viktigast – att vi som på ett eller annat sätt har ansvar också tar det. Vi ser början på ett unikt och absolut nödvändigt samarbete mellan de båda regionförbunden, länsstyrelserna och glasrikekommunerna.

Kontinuitet i våra satsningar
Syftet med Länsstyrelsens medverkan i Världsutställningen EXPO 2010 i Shanghai var att vi med vår breda kunskap och erfarenhet skulle bidra till socialt- och miljömässigt hållbara affärsrelationer mellan våra företag och kinesiska företag. Det arbetet fortsätter i det gemensamma projektet SSSB Swedish Sustainable Business in China. På onsdag blir det heldagsseminarie på Residenset med detta tema. Intresset är enormt – över 80 anmälda! Kul och visar att vår satsning ligger helt rätt. Kul också att få höra om invigningen av Kalmar o Kronobergs gemensamma exportkontor i Shanghai. Fungerar allt kommer vi att ha direktkontakt med våra kollegor i Kina.

Mera hållbar utveckling
På torsdag är det andra hållbarhetsfrågor som står i fokus. På morgonen diskuterar Peter Hogla och jag framtida arbetet i Integrationsrådet. Därefter stor invigning av den stora internationella Trädagen Holzbau Forum på Linnéuniversitetet och lite senare samma dag är det invigning av världens första idrottsanläggning i trä med passivhusteknik. Södra Climate Arena invigs av Stefan Edberg, Magnus Larsson och Calle Hageskog.

Fredagen ägnar jag åt den egna skogen, lingon- och svampplockning står på agendan ;)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar