Nu byter jag remisser, yttranden och andra beslut mot julstök, långpromenader i vackra vinterlandskapetn och bus med barnbarn.
Med barnbarn i huset fylls julklappskorgen snabbt!
Ingen jul eller julskinka utan moster Gretas julsenap!
Recept;
1 burk Colmans senapspulver
2 dl kokande vatten
1/2 burk svensk honung
Salt
5 dl lättvispad grädde
Töm burken med senapspulver i en plastskål. Häll det kokheta vattnet över senapspulvret, smaksätt med en tesked salt, klicka i honungen, rör om och låt kallna.
Vispa grädden löst och vänd ner i den kalla senapssmeten. Häll upp på små burkar och ställ kallt. Låt mogna ett par dagar.
Bred en rejäl senapsklick på den nygriljerade skinkan och njut!
Och varför inte testa vildsvinsskinka i år? Det blir det på vårt julbord och därmed bidrar vi lite till att minska stammen av de bökande varelserna.
Vintervitt som lockar till uteaktiviteter, vem vet kanske åker längdskidorna fram!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar