måndag 22 april 2013

Solig helg och pengaregn över länetÄntligen! De små skira och nyvakna blåsipporna värmer lika gott som solen.

Exkursionsdag med styrelsen på Tagel - med bla nya lärdomar om lärk som gott och snabbväxande alternativ till gran.
Världens godaste chokladfisk?! Hembakad och serverad på Länsledningens besök förra veckan på Vattenfunktionen. Tack alla - särskilt Åsa Fredriksson som bakat läckerheterna.

VÅR!

Vilken helg vi lägger bakom oss - snön som legat sedan mitten av november är borta och en sol som strålat från en klarblå himmel. Har tillbringar de lediga dagarna i stora trädgården på landet med kratta, spade och skottkärra. Lite ledbruten men mycket nöjd tar jag mig an veckan som kommer.

Skogen, naturen och kulturen - värden viktiga att förvalta, förädla och utveckla
Tre veckor i rad har vi samlats på Residenset för att samtala om de värden skogen, naturen och kulturen står för. Som "råvara" för industrin och besöksnäringen.

Mycket av det vi gör går i vartannat. Förra veckans möte med Advisory Board för Destination Åsnen och förrförra veckans Skogsseminarier får en uppföljare på onsdag då årets stora turismmingel går av staplen.
Besöksnäringen är den mest snabbväxande branschen och omsätter i Sverige 267 mdr och sysselsätter 164 000 personer. En betydande näring där vi genom vår kunskap om naturvärden, landsbygden och kulturmiljön har mycket att bidra med.

Autentiska upplevelser kopplat till natur och kultur i kombination med lärande är en trend inom turismen. Årets turismmingel inleds av Länsantikvarie Heidi Vassi som berättar om Skogens och Glasrikets kulturarv.

Pengaregn över länet? Inte riktigt men väl lite duggande.....
När vårproppen presenterades förra veckan kunde vi glädjande konstatera att vi efter år av skrivelser fått regeringen att lyssna. 10 nya miljoner för regional utveckling de kommande två åren är ett gott tillskott. Hur pengarna gör bäst nytta diskuterar vi med Rfss ledning på onsdag morgon, men klart är att vi kommer satsa både på ungdomar och på stimulans i Glasriket.

Miljö- och klimatfrågan får också utrymme
Dels under onsdagens tankesmedja med näringslivet då det är tänkt att diskutera hur vi bättre tar vara på affärschanser som skapas genom miljö- och klimatutmaningarna. Samma tema är det på torsdagens arbetsmiddag som miljöminister Lena Ek arrangerar. En handfull kvinnor är inbjudna för att dela erfarenheter och informera hur vi bidrar i arbetet lokalt o regionalt.

Övrigt spännande denna vecka
är arbetslunchen kring socialt företagande med oppositionsrådet Charlotta Svanberg. Kommunbesöket i Uppvidinge ser jag också fram emot, under året ska vi besöka alla länets kommunledningar - samtala om utmaningar och möjligheter. Besöket av statssekreterare Ulf Perbo på onsdag och det förvaltningspolitiska seminariet med civil- och bostadsminister Stefan Attefall på torsdag är två andra intressanta inslag.

Dags att ta farväl
Vår visionära, erfarna och uppskattade kommunikationschef Erik Sellström är redo att testa nya utmaningar. Önskar Erik lycka till i jobbet som marknadschef för it-bolaget Readly!

.... och att välkomna
Johanna Martin som kommer att vikariera för Erik fram till slutet av sommaren. Johanna har gedigen kunskap och bred erfarenhet, senast som presschef hos näringsminister Annie Lööf. Varmt välkommen till Länsstyrelsen Johanna!

2 kommentarer:

  1. Tack och fortsatt lycka till själv, Kristina. Jag hejar på dig och din viktiga gärning inom offentlig förvaltning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi håller kontakten ;)och ses om inte förr så den 15/5!

      Radera