tisdag 15 juni 2010

Landshövdingarna uppvaktar Kronprinsessparet


Nu är det officiellt. Några dagar före bröllopet anländer Ostindiefararen Götheborg till Skeppsholmen i Stockholm. Ombord arrangeras en informell festkväll för Kronprinsessparet och Kungaparet tillsammans med representanter från alla Sveriges län.
Länsstyrelserna och Stiftelsen Ostindiefararen Götheborg inleder på kvällen den 16 juni bröllopsfestligheterna genom att bjuda på buffémiddag och underhållning.
Alla län representeras av en liten delegation bestående av landshövdingen samt tre särskilt utsedda länsinvånare. Från Kronobergs län deltar Catrine Åberg, innovativ designer från Lagan, Yesab Kidane, eldsjäl och samhällsengagerad entreprenör från Växjö och Jan-Olov Augustsson glasblåsare och produktutvecklare fån Kosta.
– Jag är övertygad om att det blir en både trevlig och minnesrik fest. Vi kommer att röra oss fritt ombord, och mina reskamrater och jag kommer att få tillfälle att mingla med kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.
Det praktiska ansvaret för måltiden vilar på ett tiotal av landets främsta gourmetkockar, och som kommer att duka upp rätter inspirerade från de svenska landskapen.
Landshövdingarnas gåva till bröllopsparet består av ett par antika silverkandelabrar i empirstil. Gåvan överlämnas i samband med lysningsuppvaktningen 1 juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar