måndag 14 juni 2010

Regelförenkling och romantik

Vecka 24, 2010

Efter ett par dagar med internt utvecklingsarbete, strategiskt erfarenhetsutbyte med andra myndighetschefer och medverkan i ett seminarium på Näringsdepartementet om regelförenkling tar mer romantiska inslag vid.

Internt utvecklingsarbete och regelförenkling
Vid förra medarbetardagen gick vi igenom vad det mer än 10-åriga samarbetsavtalet mellan parterna innebär och hur det ska tillämpas i vardagen. Den processen och annat som är viktigt för vår gemensamma arbetsplats är frågor som hanteras under måndagens Cesammöte. Efter ett kort avstämningsmöte med Peter Hogla, regiondirektör för Regionförbundet, åker jag till Stockholm för att fortsätta erfarenhetsutbytet i den GD-grupp Finansdepartementet startade för två år sedan.

På tisdag medverkar jag i Näringsdepartementets seminarium om regelförenkling för företag regionalt och lokalt. Vår/min roll där är att informera om regelförenklingsuppdraget vår länsstyrelse fick av regeringen den 27 maj. Uppdraget är att ta fram en metod för hur alla länsstyrelser ska kunna arbeta med regelförenkling regionalt och lokalt. Jag hoppas naturligtvis att det ska leda till ett fortsatt uppdrag där vi faktiskt tillsammans med övriga 20 länsstyrelser arbetar oss igenom regelsystemet med syfte att förenkla för företagen.

Romantik på arbetstid
På onsdag, är det dags för ”förfest” inför det kungliga bröllopet. Några dagar före Kronprinsessparets bröllop anlöper Ostindiefararen Götheborg huvudstaden och förtöjer på Skeppsholmen. Den 16 juni har vi den stora glädjen att inleda bröllopsfirandet genom att arrangera en informell festkväll ombord på fartyget. Inbjudna representanter från landets alla län deltar tillsammans med Kungaparet och Kronprinsessparet.

Innovationsspåret
Därefter vidtar vardagen med fortsatt dialog på Ingenjörsvetenskapsakademien om innovation och förnyelse. Ett arbete som börjar ge avtryck på många håll. Jag tror inte innovationsfrågan någonsin varit så mycket på allas läppar som nu. Och aldrig förr har det varit viktigare att just tänka och agera mot förnyelse. Bejaka nya sätt att angripa problem på oavsett om det handlar om varor, produkter, tjänster eller organisatoriska förnyelse. Att tänka utifrån och in, att utgå från behov och marknad, att lösa problem istället för att uppfinna först och hitta marknad sedan.

Kunglig vigsel
Hur mycket innovativt det är i kronprinsessbröllopet på lördag återstår att se. Jag har den stora äran att tillsammans med min man och ca 1200 andra vara inbjuden att övervara vigseln mellan Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling. En historisk dag och naturligtvis en fantastisk upplevelse!


Livets stormar ger starkare rötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar