torsdag 3 juni 2010

Samarbetet med Regionförbundet Södra Småland förstärks ytterligare

Vinnaren i klimatutmaningen koras! Länsstyrelsen vann denna gång men tävlingen fortsätter i höst och då vill vi utmana fler att spara el o papper och att cykla mer.
Tänk att vi kunde pricka in sommarens första varma dag!


Residensträdgården är en perfekt mingelplats!



Troed Trodesson skakade om gamla sanningar



Hann Wiik gav fakta



Samarbetet mellan Regionförbundet och Länsstyrelsen tog ett kliv till i går när vi för andra året i rad arrangerade "Framtidsdagen". Temat förra året var hållbar utveckling och i år var den röda tråden hållbar förändring.

Uppdragen våra organisationer har går i varandra, därför är det viktigt att tydliggöra roller och ansvarsområden, men också hitta former för samverkan. Syftet med dagen var just att visa på de båda organisationernas styrkor och våra gememsamma nämnare.

Peter Hogla, regiondirektör, och jag lotsade medarbetare och medverkande genom dagen som glädjande lockat majoriteten av medarbetarna. Våra respektive organisationer presenterade olika områden där vi samarbetar och områden där vi har specialuppdrag. Hanna Wiik från Näringsdepartemeten informerade om OECD-rapporten som regeringen tagit fram. Rapporten pekar på styrkor, svagheter och utvecklingsmöjligheter i Sverige och i regionen. Glädjande kan vi konstatera att våra egna analyser stämmer väl överens med den rapporten och ännu mer glädjande är kanske att det OECD pekar på är framgångsfaktorer bla att koppla aktiviteter till RUPen (Regionala Utvecklingsplanen) och att samverka och samarbeta över organisationsgränserna redan är verklighet hos oss.

Framtidsanalytikern Troed Troedsson avslutade dagen med både skratt, förundran och kanske några också undrar hur vi i framtiden ska klara oss utan specialistkompetens ;)! Tänkvärd timme som skakar om det gamla sättet att tänka.

Vår ambition är att tajta ihop våra båda orgnisationer, inte bara på ledningsnivå, för att på ett ännu bättre sätt kunna serva medborgarna i Kronobergs Län. Det förutsätter att man känner varandra och efter mingelkvällen var vi många som fått nya kontakter och ansikten på personer vi bara hört talas om.
Ett stort och varmt tack vill jag rikta till er från de båda organisationerna som arrangerade den lyckade dagen och kvällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar