måndag 7 juni 2010

Vecka 23, samverkan på alla plan

Nya traditioner och ökad samverkan regionalt, lokalt och internationellt - ja, så kan man nog sammanfatta kommande veckan, som började redan igårpå Nationaldagen med en helt ny tradition. Att välkomna länets nya svenska medborgare till Kronoberg. Tillsammans med kommunerna har vi planerat det Öppna Huset på Residenset där vi bjöd på spelmansmusik, kaffe med dopp och självaste Carl von Linné som hemlig gäst. En härlig stämning och ett uppskattat initiativ om man får tro våra gäster.

Dagen efter kommer Vimmerby Kommuns ledning och styrelsen för Astrid Lindgrens Näs till Växjö och Kronoberg. Redan för ett år sedan påbörjades diskussioner om erfarenhetsutbyte och samarbete mellan Astrid Lindgrens Näs, PM, Huseby, Kulturparken och Drömmarnas Trädgård mfl. Ett första möte hölls på Residenset under hösten 2009 och det ska nu följas upp med dialog och rundresa i länet.

Dagen efter är det dags för det första riktiga rådsmötet i den nya vilförvaltningsdelegationen och på onsdag tar jag emot en kinesisk grupp, som är intresserad av samarbete med länet och Växjö Kommun.

Innan det är dags för terminens sista landshövdingemöte på torsdag har vi det andra mötet i det nybildade Rådet för Näringsliv och Utveckling, som är ett av regeringens steg i reformeringen av biståndet.

Innan det är dags att ta helg kommer jag på fredag kväll att delta i mottagandet av Elisabeth Nilsson, Östergötlands nya landshövding på Residenset i Linköping.

Önskar dig en fin vecka!

Vetgirighet får livet att blomma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar