måndag 22 november 2010

Biskopsvigning, företagens sociala ansvar och julkaffe på Tagel

Landshövdingeuppdraget är minst sagt stimulerande och mångfacetterat. Efter en vecka med så jordnära frågor som regelförenkling för företag och innovation för tillväxt kändes det både högtidligt och mäktigt att få närvara vid söndagens biskopsvigning av biskop Jan Olof Johansson i Uppsala Domkyrka. Efter Högmässan var det mingellunch i Biskopsgården. Förutom god indisk buffé fick Janne och jag trevligt sällskap av ”vår” nya statssekreterare Ulf Perbo med fru.

Veckan som kommer börjar där den förra slutade - med innovation och strategier för regional tillväxt. Måndagen är den uppsummering efter förra veckans workshop i projektet Innovation för tillväxt och den regionala dialogen. Dagen efter är det dags för höstens sista styrelsemöte i Vinnova. På onsdag fylls Residenset med två olika seminarier. Förmiddagens seminarium om företagens CSR-arbete samararrangerar vi med Sydsvenska Industri och Handelskammaren och på kvällen är det Växjö Kommun, Regionförbundet och Länsstyrelsen som samlas för att fortsätta diskussionen om det kommande Miljö- och klimatcentrat. Torsdag lunch talar jag om kvinnligt företagande på Videumdagen och på kvällen bjuder vi anhörigvårdare på den årliga och uppskattade ”Nobelfesten” på Residenset. Arbetsveckan avslutas med ledardag för enhetscheferna på Länsstyrelsen .

Under helgen tar vi i Växjö stift högtidligen emot vår nya biskop Jan-Olof Johansson och på söndag är det traditionellt julkaffe på Tagel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar