onsdag 3 november 2010

Lanthandeln i framtiden

Lanthandeln är en gemensam angelägenhet, det visar inte minst intresset för att medverka i det strategiska samtalet på Residenset i tisdags. Förutom regionala lanthandelsinspiratörer medverkade Dag Klackenberg, vd för Svensk Handel, Nicholas Pettersson, vd Axfood Närlivs AB och Lars-Ove Jonsson, ICA.

Kvällen genomsyrades av kreativitet och inspiration, men också allvarsamma bitar som konkurrens på olika villkor, regeltillämpning och upphandlingen möjligheter och/eller begränsningar.

Att lanthandeln är viktig för landsbygden var alla överens om och att lanthandeln behöver reformeras tror jag alla inser. Syftet med detta andra "lanthandelsmöte" var att inspirera, öka kunskapen och så frön till nya tankar och funderingar på vad kunden efterfrågar och vilka mervärden den lilla butiken på landet kan skapa. Det tror jag vi lyckades med.

Nästa steg i processen att utveckla lanthandeln blir ett seminarium kring upphandling. Då kommer politiker, lanthandlare, småskaliga livsmedelsproducenter och kommunernas inköpare att bjudas in. Vill du försäkra dig om en inbjudan till den 8 februari är du välkommen att maila min kollega allan.karlsson@lansstyrelsen.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar