söndag 17 april 2011

Kreativitetn flödar i Glasriket!

Tre män, tre formgivare, tre inriktningar – Göran Wärft, Ludwig Löfgren och Kjell Engman samsas i Kostas Utställningshall i sommar. Den som besökt hallen tidigare kommer precis som jag att tappa både hakan och andan – helt osannolikt! Här tillsammans med en liten del av Verkstad 12 - Johan i egen hög person.

Dotter Emma debuterar som glasblåsare med ingen mindre än Göran Wärft och Verkstad 12 som läromästare.

Åsa Jungselius tillsammans med sina skickliga glasblåsare i full action, nya kreativa verk tar form och spegeln som just lämnat värmen kanske hamnar på Residenset, vem vet?

Invigde sommarens glasutställning i Kosta i går och måste erkänna att jag fick rysningar i hela kroppen. Vilken utställning, vilken kreativitet, vilket kulturarv!!!

Kjell Engmans gästabud tar andan ur en, Göran Wärfts alldeles underbara sommarhyllning skapar habegär och Ludvig Löfgrens mystiska grotta sätter fart på fantasin samtidigt som den väcker beundran för kopplingen till historien. Mitt intresse för glaskonsten har under åren i Kronoberg utvecklats till en passion och ett habegär, eller som Lisa Fuglesang så bra uttrycker det – man blir haig när man ser allt vackert!

Och visst shoppade vi loss under glasbruksrundan. Har du en ledig stund? Ta en tur till Kosta, Transjö, Åfors, Orrefors - glöm inte plånboken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar