onsdag 11 maj 2011

Den vackra urshultsbygden har genom eldsjälarna Roger och Mona Carlsson och Galleri Vemboö fått en sydlig port till den planerade Nationalparken
Det är en lisa för själen att besöka Urshult och Invigningen av Galleri Vemboö kunde inte blivit mer lyckad. Jag var i Urshult för bara en dryg månad sedan och då låg snön fortfarande djup och det kändes som en evighet till våren och blommorna. Men i lördags var det, i strålande sol, dags att stadfästa att projektet med att renovera de båda skolhusen i Vemboö gjorde ett avstamp som innebar att det lilla huset med Galleriet öppnas för allmänheten.

Att ha turister som bara sliter våra vägar är ingen mening. Vi måste göra affärer med dem och vi måste skapa aktiviteter och boende.

Det har Roger och Mona Carlsson som ligger bakom satsningen tagit fasta på. De är äkta eldsjälar och genuina entreprenörer och det är svårt att inte ryckas med av deras entusiasm. Målinriktat och strategiskt har de byggt upp en helt ny verksamhet, inget fuskbygge, inget havfabrika - äkta vara rakt igenom - äkta precis som landskapet runt omkring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar