söndag 1 maj 2011

Sköna maj välkommen.....

Vad smakar bättre än medhavd matsäck?


Ur led är tiden
För bara en dryg månad sedan förfasade jag mig att snön fortfarande täckte stora delar av trädgården hemma på gården och idag trängs både violer, vitsippor, gullvivor, liljekonvaljer, tulpaner, pingstliljor och pärlhyacinter med varandra.

Effektivare statsförvaltning
Förra veckan avslutade jag med diskussioner kring en effektivare statsförvaltning och hur den statliga sektorn ska göra för att följa utvecklingen och de snabba förändringarna i omvärlden. Initiativet till arbetet har tagits av Ingenjörsvetenskapsakademien i projektet Innovation för tillväxt. Glädjande kunde vi, tillväxtverkets gd Christina Lugnet och jag, vid mötet med civil- och bostadsminister Stefan Attefall konstatera att det arbetet passar väl in i regeringens planer för en liknande satsning. Blir det som vi hoppas kommer resultatet av vårt arbete att presenteras samma dag som regeringens sjösätter sitt projekt och vi kan då på ett naturligt sätt lämna över stafettpinnen till regeringens särskilda utredare.

Innovativt och smartare arbetssätt på Länsstyrelsen i Kronoberg
På vår länsstyrelse väntar vi inte på vare sig Innovation för tillväxt eller regeringens utredning. Vid måndagens funktionsledarmöte återkopplar vi till förra veckans medarbetardag, då vi på riktigt inledde arbetet med smartare arbetssätt. Riktig förändring och förbättring kräver uthållighet och långsiktighet. Vid måndagens arbetsmöte startar processen att integrerad års- och verksamhetsplanearbetet. Med nya metoder och verktyg hoppas vi bli både effektivare, bättre och tydligare samtidigt som de vi är till för lättare ska se resultateten av våra insatser.

Länsledningsbesök i Ljungby, MAT 2011 och Kunskapspriset
På tisdag åker länsledningen till Ljungby för att kombinera företagsbesök med diskussion kring utvecklingsprojekt. Naturligtvis kommer Bolmentunneln, precis som vid förra veckans besök i Markaryd, att få en egen punkt.

På kvällen fylls salongerna på Residenset med lokala matproducenter då projektet MAT 2011 bjuder in till kick-off inför höstens stora MAT–event på Stortorget.

Onsdag blir det kunskapslunch för att stimulera flera från vårt län att nominera viktiga kunskapsspridare till kunskapspriset. Och vad är mer passande än att ha innovatören /formgivaren /konstnären bakom priset på plats?! Bertil Vallien kommer att berätta lite om tankarna bakom det fysiska priset.

Kvinnliga landshövdingar på besök i länet
På torsdag och fredag kommer ett femtontal kvinnliga landshövdingar till länet – tidigare och nuvarande. Det är en tradition sedan några år tillbaka att de kvinnliga landshövdingarna träffas en gång per år för att utbyta erfarenheter och lära sig om varandras län och i år är det alltså vår tur.

På lördag inviger jag naturgalleriet ”Galleri Vemboö
Jag ser fram emot att återvända till den vackra Urshultsbygden, när jag var där i mitten av mars låg snön fortfarande djup. Den här gången för att hylla entreprenörer och eldsjälar som satsar på utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar