söndag 8 maj 2011

Landets kvinnliga landshövdingar fick se lite av allt spännande som händer här i länet

En buss full av nyfikna och kunskapstörstiga landshövdingar. Mellan besöksmålen informerade länsstyrelsemedarbetare om landskapet och trakten. Karin Simonnson berättade om Mohedaolyckan 1958, Malin Fernholm om landsbygden och lansbygdsprojekt, Andreas Hedrén om vattenförsörjning och Leif Karlsson om glasbruken, deponier och förorenad mark.Johan Sjöberg och Caroline Nielsen Blom genomförde samma rundvandring för landshövdingarna som för Kronprinsessparet en månad tidigare.


På Cooee i Lagan informerade Britt och Catrine Åberg om satsningen från underleverantör till bilindustrin till världsomspännande designföretag.Superentreprenören och fabrikören Rune Andersson visade sitt livsverk - Ljungbymaskin AB.Rundvandring i vårt nya fina kontor med information om Länsstyrelsens olika utvecklingsprocesser av Kerstin Carlsson, ST och Kaisa Sandstedt, Saco.


Mitt i skogen lite utanför Herråkra huserar Gunnel Svensson, BSweden. Hon imponerade med sina stora kunskaper om ljus, design och företagande.
Besök i Kosta med guidad hotellvandring.


Jag har precis avslutat en rundresa i länet med alla kvinnliga landshövdingar- aktiva och tidigare. Det har varit en glädje att återigen få visa upp lite av allt spännande som händer här. Att få befästa att det är här kreativiteten, entreprenörskapet, envisheten och det lustfyllda har sin boning.

Jag är övertygad att dom efter rundresan i det vackra landskapet, efter nedslagen hos de olika entreprenörerna och efter informationen från våra medarbetare fått en bra insikt i varför vi är som vi är. Eller blir som vi blir.

Alla som bor här i Småland är inte födda som smålänningar men på något sätt sugs man in i kulturen och blir en del av det småländska ganska snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar