måndag 27 juni 2011

Besök i Gudrunskog och glädjande regeringsbeslut avslutade förra veckan. Den här inleds med tillväxtsamtal och dialog kring Åsnen!

Kärt återseende! Skogsbrukaren Thorsten Petersson på Abrahamsgård, Vittaryd, drabbades hårt av stormen Gudruns framfart och besöktes redan 2006 av H.M. Konungen. Då ett drygt år efter stormens framfart var besöket präglat av vemod och ckock. Den här gången var det hopp och framtidstro i samtalet.Glädjande och viktigt beslut från regeringen
Precis innan midsommarhelgen tog regeringen beslut om Länsstyrelsernas fortsatta förenklingsarbete för företagen. Ett beslut som i korthet innebär att regeringen ger Länsstyrelsen i Kronobergs län i uppdrag att samordna länsstyrelsernas arbete med att förenkla för företagen. Uppdraget spänner över tiden 2011 till 2014. Projektet är finansierat med max 3 400 000 år och ska omfatta projektledning, utbildnings- och samordningsinsatser mellan länsstyrelserna, samverkan med branschorganisationer och myndigheter, kommunikation och administration. Kontaktpersoner på varje Länsstyrelse kommer att utses, liksom en styrgrupp och en referensgrupp där Länsstyrelserna, andra myndigheter och näringslivet ingår.

Sill, nypotatis och färska jordgubbar
Årets midsommarhelg har firats som traditionen bjuder – blåklint, prästkragar, god mat, blomsterkransar och dans kring midsommarstången. Måste dock erkänna att ”små grodorna” nog passar den yngre och vigare generationen bättre än en farmor, men kul var det och vad gör man inte för lilla Molly ;)?

Men det har inte bara blivit dans och annat firande. Inspirerad av förra veckans skogsdagar med Södras ledning och H.H. Konungen tog vi ett rejält röjningspass i vår egen skog innan det i söndags var dags att åter styra kosan mot Växjö.

Nordiskt samtal om tillväxt och kommunsamtal kring den kommande Nationalparken

Kommande vecka inleds med nordiskt besök. Nordiska Rådets Näringsutskott är imponerade av Växjö Kommuns tillväxtsiffror och besöker oss i början av denna vecka. Måndag eftermiddag träffas vi på Linnéuniversitetet för att berätta om samarbetet mellan Regionförbund, Näringsliv, Länsstyrelse och Universitetet. På kvällen fortsätter erfarenhetsutbytet då utskottet och en handfull företagare, politiker och tjänstemän bjuds på arbetsmiddag på Residenset.

Tisdag förmiddag är det dags för det första samlade mötet kring bidandet av Nationalpark Åsnen. De tre kommunerna Alvesta, Växjö och Tingsryd är inbjudna till Residenset för att informeras inför arbetet med att bilda Nationalpark Åsnen. En lång process med många pusselbitar att sammanfoga innan det är dags för invigning.

På tisdag kväll arrangerar Johan Sjöberg minimöbelriksdag med syfte att lyfta Lammhult som designcentrum. Onsdagen har jag vikt för interna möten, torsdag och fredag har jag semester med Almedalsplanering. Jag medverkar i seminarer och paneler alla dagar från söndag till fredag. Du kommer att kunna följa aktiviteterna på min blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar