måndag 6 juni 2011

Nationaldagsfirande med högtidstal och öppet hus på Residenset

Linnéan - liten skir och dagen till ära alldeles nyutslagen
Många valde Kulturparkens Nationaldagsfirande före stranden denna fantastiska dag
Linné hedrade oss och alla nya svenskar som kom till det uppdukade kaffebordet på Residenset
Härlig mångfald fyllde de vackra salongerna


Jag har en plats jag ofta längtar till, en plats som symboliserar det svenska och det småländska mer än något annat. En plats i skogen bara ett stenkast från vår lilla gård.

På den urgamla gräsbevuxna landsvägen som går mellan två byar brukar linnean breda ut sig som en ändlös ljusrosa väldoftande ryamatta. Och just nu är den gamla skogsvägen täckt av de rosa små blommorna och luften är fylld av honungsdoft. Som ett tecken på att våren går över i sommar och att vi idag firar Sveriges Nationaldag har Smålands landskapsblomma slagit ut!

I denna ljuva sommartid när grönskan är som skirast och när barn och ungdomar samlas för examen med ett ändlöst sommarlov i sikte DÅ just då firar vi den Svenska Flaggans Dag och vår Nationaldag.

Flaggan som idag vajat i vinden är symbolen för den stolthet vi känner för vårt mångkulturella samhälle och är en manifestation för allas rätt till en plats i vår gemenskap oavsett bakgrund, hudfärg eller födelseort.

Idag är också dagen vi valt att särskilt välkomna alla som 2010 fick svenskt medborgarskap. Våra nya samhällsmedborgare, våra nya svenskar berikar oss och tillför mycket till vår kultur. Det är vi tacksamma för och uppskattar. Runt om i länet har de nya svenskarna hälsats välkomna och på Residenset bjöd vi människor med rötter i Kina, Libanon, Bolivia, Eritrea, Lettland, Vitryssland, Tyskland och Holland på riktig småländsk ostkaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar