söndag 12 juni 2011

Ny vecka som inletts med Pettsons attimatiska vedinkastare och andra osannolika innovationer

Snart är det dags för smultron på strån - underbara sommar!

Mamma Muu, Pettson o Findus gästspelar tillsammans med barnboksförfattaren och illustratören Sven Nordqvist i Prästgården på Näs.


Invigningar av kreativa upplevelser, klimatavtal och rundabordssamtal om framtidens statliga förvaltning

För den som har barnasinnet kvar kan jag varmt rekommendera ett besök på Astrid Lindgrens Näs i sommar. Där visas Sven Nordqvists originalmålningar med bland andra Pettson och Findus. Utställningen som pågår hela sommaren hade jag den stora äran att inviga i söndags. Läs mer om utställningen på www.astridlindgrensnas.se, och min blogg.

Klimatavtal och gemensamt statligt servicecenter

Övrigt spännande denna vecka, förutom det interna arbete ;), är tisdagens klimatavtalsmöte på Residenset och dialogen med utredningsteamet för det gemensamma statliga serviceorganisationen. Ska bli intressant att höra hur de resonerat och vad vi med vår erfarenhet av samordnad löneservice inom länsstyrelsekollektivet kan bidra med.

Innovation i statsförvaltningen
På onsdag fortsätter samtalen om en effektivare och mer innovativ statlig förvaltning. Ett antal myndighetschefer är inbjudna till Civil- Bostadsminister Stefan Attefall för rundabordsdiskussioner kring innovativa lösningar och utvecklingsmöjligheter inom myndighetsvärlden.

ANTD strategi på regional nivå
På torsdag inleder jag tillsammans med Landstingsdirektör Börje Lindqvist och Länspolismästare Anders Kjaersgård länets ANTD-konferens (Alkohol Narkotika Tobak Droger) där regeringens nya strategi presenteras.

Småländska pärlor träffas i Ronjaborgen
På fredag är det invigning av den nya Ronjaborgen i Astrid Lindgrens Värld, dit är en mängd människor inbjudna och särskilt de Småländska Pärlorna, som oförtrutet arbetar på för att öka attraktionskraften och paketera spännande besöksmål i hela Småland. Initiativet till nätverket togs i samband med planeringen av jordbruksministermötet.

Som vanligt kan det bli ändringar och som vanligt kan du följa en del av aktiviteterna på bloggen eller Facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar