måndag 20 juni 2011

Tillbaka på jobbet efter ett par dagar i Mattisskogen!

Ja, du läste rätt - i fredags deltog jag tillsammans med Ulrika Messing, de Småländska Pärlorna och ett stort antal tillresta gäster i den magnifika invigningan av Ronja Rövardotters nya sagomiljö i Astrid Lindgrens Värld. Här, mitt i skogen, visar man prov på både entreprenörskap, ledarskap, lek, teamwork, innovation, teknik och en stort, stor portion humanism. Sammantaget en uppvisning i världsklass och ett värdskap många borde ta efter. Imponerande och otroligt glädjande att vi i Småland har förmågan att förädla våra "naturresurser" och knyta samman våra pärlor och oslipade diamanter för att locka besökare till vårt vackra landskap.

Insynsråd, en effektiv statsförvaltning och entreprenörskap
Veckan börjar med vårens sista insynsråd och fortsätter med med ett spännande samtal kring entreprenörskap i Småland. Sedan snabb förflyttning till Stockholm där arbetsgruppen för en Effektivare statlig förvaltning, med Tillväxtverkets generaldirektör i spetsen, överlämnar analys och rapporten till civil- och bostadsminister Stefan Attefall. Arbetsgruppens uppdrag är slutfört och stefettpinnen för det fortsatta utvecklingsarbetet går till regeringen. Underlag till rapporten kommer från vårens många intervjuer med myndighetschefer, tidigare studier och Globaliseringsrådets underrapport. Regeringen tog den 5 maj beslut att inrätta ett råd för en mer effektiv och innovativ offentlig förvaltning, där hoppas vi att man fångar upp arbetsgruppens intressanta slutsatser.

Entreprenörskapsdagarna i september
närmar sig och SACC Advisory Board har sitt sista möte på Residenset innan sommaren. Resten av den dagen medverkar jag vid Södras seminarium med temat ”Efter stormarna”. Dagen efter byts teori ut mot praktik och hela seminariegruppen med Södras ledning i spetsen ut på skogsexkursion. Efter ledningsmöte på Getnö Gård tar jag midsommarledigt.

1 kommentar:

  1. Jag blir grymt nyfiken på analys, rapport och slutsatser när det gäller Effektivare statlig förvaltning. Som jag ser det kan en myndighet absolut vara innovativ och effektiv utan att äventyra sitt uppdrag eller rättsäkerhet. I den digitala/kommunikativa brytningstid vi lever i är det snarare en förutsättning för att bibehålla sin relevans på olika områden.

    Kul att du som Kronobergare satt med i arbetsgruppen. :)

    Vore som sagt spännande att höra mer. Hittar inga länkar till ert arbete men det kanske kommer?

    SvaraRadera